Tie najlepšie Somlói halušky na Slovensku

0
4587

Ak poznáte pravé maďarské Somlói halušky, viete aké je ťažké nájsť ich na Slovensku. Ponúka ich síce veľké množstvo reštaurácií, no chuťovo nestoja za veľa.

Ja osobne som sa po dlhej dobe stretla s chutnými Somlói haluškami, a preto som sa s vami rozhodla o tento „unikát“ podeliť. Tento zákusok som našla v reštaurácií vo Vozokanoch, konkrétne vo Vén Diófa.

Osobne som mala možnosť ochutnať kuracie medajlónky s mozarellou a zemiakovými špecialitami McCain, Somlói halušky a polosladké víno s názvom Szürkebarát.

Medailónky s mozarellou a zemiakovými špecialitami McCain

Jedlo bolo naozaj veľmi chutné. Mäso sa rozplývalo na jazyku a kombinácia chute bola naozaj vyvážená. Trocha mi vadilo príliš veľa šťavy, no v jedle to nebolo vôbec cítiť.

Somlói haluškyIMAG2227

Tie najlepšie slovenské Somlói halušky, aké som kedy jedla. Chuťovo boli veľmi dobré, neobsahovali alkohol a zároveň bol na nich veľmi ľahký a jemný vanilkový krém. Čo ma taktiež potešilo bola domáca šľahačka. Tento zákusok nebol presladený a zároveň bol naozaj veľmi sýty.

Biele polosladké víno Szürkebarát

Keďže je to polosladké víno, bolo pomerne slabé a nevýrazné. No zároveň malo krásnu farbu a chuťovo bolo veľmi lahodné.

Podávanie jedál a obsluha

S podávaním jedla si reštaurácia dala naozaj záležať. Či už to bol zákusok alebo hlavné jedlo, pokrm krásne naaranžovali, takže to nebol pôžitok len pre moje chuťové bunky, ale aj pre moje oči.

Čo sa týka obsluhy, bola veľmi milá a láskavá. Naozaj sa snažia a je vidieť, že ich práca aj baví. Veľmi ma potešil milý a profesionálny prístup a to, že sa snažili svojim zákazníkom naozaj vyhovieť.

V každom prípade, ak pôjdete okolo, určite sa zastavte na Somlói halušky a pochopíte, prečo je to taká veľká špecialita.