Reč vášho partnera by mohla byť signálom nevery

0
3692

Odborníčka na reč tela Patti Woodová prezrádza, ako môže takzvaný alfa postoj naznačiť vážnejší problém.

Ak máte podozrenie, že vás manžel alebo priateľ podvádza, zrejme sa začnete viac zaujímať o to, kam a s kým chodieva, prípadne pocítite nutkanie kontrolovať mu telefón, či v ňom nemá nejaké tajné správy.

Podľa odborníčky na reč tela však existujú aj menej zreteľné signály nevery. Všetko je o spôsobe, ako muž stojí. Patti Woodová vysvetlila pre denník The Independent, že „príťažlivosť a sex môžu zvýšiť hladinu testosterónu a tým spôsobiť nepatrné telesné zmeny.“


Tip redakcie: 9 dôvodov, prečo si sérioví podvodníci jednoducho nevedia pomôcť


Woodová upozorňuje, že telesné alfa signály nemusia automaticky znamenať, že je daný muž neverný. Neobviňujte teda hneď svojho manžela, keď sa trochu narovná. Ak sa však reč tela náhle zmení, môže to naznačovať aj niečo vážnejšie.  V praxi sa to u mužov prejavuje snahou pôsobiť vyššími vypínaním hrude a sťahovaním ramien, čo sa zvyčajne považuje za silné alfa signály.

„Postoj s nohami naširoko je obzvlášť zaujímavý,“ tvrdí Woodová.

Ak sa postavíte s nohami ďalej od seba, vytvárate si stabilný základ. Pri normálnej, uvoľnenej pozícii sú chodidlá od seba na šírku ramien. Väčší odstup naznačuje veľkú sebadôveru a vyrovnanosť. Ak má niekto chodidlá netypicky ďaleko od seba, môže to byť podvedomá snaha pôsobiť vyšším a širším, čo je podľa Woodovej prejavom moci a prevahy.

„Telo tak zaberá viac priestoru, čo signalizuje dominanciu,“ dodáva.

Postojom naširoko sa v podstate pripravujete na potenciálny útok a Woodová ho považuje za možný dôkaz, že „muž má novú družku, ktorú chce ochraňovať“. Ďalšou črtou širokého postoja je zraniteľnosť pohlavných orgánov. Muž tak môže dávať najavo, že nemá strach a cíti sa dostatočne silný a presvedčený, že mu jeho orgány nik neohrozí.

„Dá sa to chápať ako prejav sexuality (predovšetkým mužov voči ženám) respektíve moci (predovšetkým medzi mužmi),“ vysvetľuje Woodová.

Ak má muž chodidlá od seba ďalej ako na dvadsaťtri centimetrov, súvisí to podľa Woodovej v prvom rade s panvou. „Akoby tým chcel povedať – toto je môj priestor, vlastním ho a nepohnem sa odtiaľ.“

Zdôrazňovanie pohlavných orgánov je jasným alfa signálom, potrebou pochváliť sa bez verbálneho prejavu. Väčšinou býva následkom zvýšeného sexuálneho záujmu. Možno nemáte dôvod robiť si starosti, ale ak už cítite nejaké podozrenie, máte ďalší tip, na čo si dať pozor.

Čítajte tiež:

Nepodceňujte príznaky rakoviny hrubého čreva

Šesť druhov osobnostných predností, o ktorých ste nevedeli

Poradíme vám, ako zvládnuť skupinovú dovolenku


Zdroj: http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/alpha-male-body-language-cheating-relationships-partner-expert-infidelity-a7892791.html