Vadia vám skoré vianočné reklamy…sme na tom celkom dobre

0
2517

Predčasné vianočné reklamy

Ak aj vám vadia priskoré vianočné akcie a reklamy v televízií, novinách či rádiách, nie ste samy. Neznáša ich každý. Avšak, nebudeme si klamať, Vianoce sú pre obchodníkov to najziskovejšie obdobie v roku, kedy zákazníci na cenovky jednoducho nepozerajú. Vianoce nás naučili ignorovať ceny pod zámienkou „že sú Vianoce“. Naučili nás zadlžovať sa úplne zbytočne a mnohí z nás zabudli, o čom vlastne Vianoce sú. O čase strávenom s rodinou. Vianočné reklamy už tradične patria k Vianociam a aj keď nám dvíhajú tlak v žilách, nie je to až tak zlé.


Tip redakcie: Užite si Vianoce čvachtaním sa namiesto mrznutia


Vianoce na Filipínach oslavujú od začiatku septembra

Áno, správne čítate. Ak sa vyberiete na Filipíny už v septembri, nenechajte sa prekvapiť veľkým vianočným stromčekom na letisku alebo vianočnou pesničkou v rádiu počas cesty v taxíku. Filipínci Vianoce jednoducho milujú a oslavujú ich od začiatku septembra až do marca, čo je presne pol roka. Šialené? Prečo. Pre našinca to však môže vyzerať zvláštne vidieť vianočný stromček v tridsať stupňovej horúčave v septembri, ale počasie na Filipínach sa delí na dve obdobia. Obdobie dažďov a obdobie sucha a väčšina Filipíncov sneh nikdy nevidela.

23321703 - santa claus on beach relaxing, enjoying summer

Náboženstvo na Filipínach nie je tak jednostranné ako na Slovensku. Veľkä časť Filipíncov tvoria práve kresťania v severnej a strednej časti ostrovov (Filipíny majú vyše 7 000 ostrovov). Južnú časť Filipín tvoria prevažne moslimovia.


Tip redakcie: Stovežatá Praha očarí aj na Vianoce


Preto najbližšie, keď vám stúpne tlak pri vianočnej reklame vo vašom televízore, a vy ste sa ešte nestihli spamätať z leta, spomeňte si na Filipíny. Kresťanská časť Filipín tu má Vianoce pol roka a nieje nič nezvyčajné vidieť vianočné výzdoby na palmách či počúvať vianočné koledy popri tom, ako pijete váš obľúbený drink na pláži.

Ktoré predčasné vianočné reklamy sú podľa vás tie najotravnejšie?

Čítajte tiež:

Teroristický útok v Štrasburgu by mohol zrušiť vianočné trhy

V Stredozemnom mori zahynulo tento rok už vyše 4500 migrantov