Jedno z najstrašidelnejších miest sveta: Leap Castle

0
5097

K jednému z najstrašidelnejších miest sveta určite patrí aj Leap Castle. Tento hrad sa nachádza v írskom panstve Offaly a jeho história je naozaj násilná. Nie nadarmo sa považuje za najstrašidelnejší hrad Írska. Môžete sa tu stretnúť so strašidelnou temnicou alebo démonickou bytosťou nazývanou „elemental“.

Autor: radissonblu.com
Autor: radissonblu.com

Hovorí sa, že v Leap Castie strašia duše tých, ktorý tu boli násilne zavraždení alebo mučení. Za čias „najväčšej slávy“ v ňom vládol rod O ´Carrollovcov. Vládca si neustále najímal žoldnierov, ktorí pre nich zabíjali. Keď sa však žoldnieri vrátili pre výplatu, nedočkali sa jej. O´Carrollovci ich nemilosrdne zavraždili. Taktiež sa tu nachádzajú rôzne kobky, do ktorých hádzali nešťastníkov. Títo nešťastníci dopadli na ostré drevené hroty. Ich smrť bola nemilosrdná a bolestivá. Pýtate sa, prečo sa nebránili? O´Carrolovci svoje obete priateľsky pozvali do hradu a pri pozeraní sa do kobky ich neočakávane sotili. Keď na začiatku 20. storočia robotníci vypratávali túto kobku, museli vyniesť až tri plné vozy kostier, ktoré boli napichnuté na týchto drevených hrotoch.

Niet sa čo diviť, že takéto násilie sa dostalo aj do rodiny. Bratia O´Carrolovci sa jedného dňa zúrivo pobili a napätie medzi týmito bratmi, kňazom a bojovníkom, neustále stúpalo. Až jedného dňa, keď kňaz vykonával omšu, vtrhol do miestnosti jeho brat, ktorý ho nemilosrdne zabodol. Zásah rovno do srdca. Pred zrakom svojej rodiny napokon vykrvácal, a to rovno na posvätnom oltári. Táto miestnosť sa odvtedy nazýva Bloody Chapel (Krvavá kaplnka) a hrad je považovaný za prekliaty.

Autor: grathdgallery.com
Autor: grathdgallery.com

V druhej polovici 19. storočia sa do hradu nasťahovali Johnathan a Mildread Darby. Fascinovaná hradnou históriou sa Mildread začala zaujímať o okultizmus a v kobke vykonávala svoje temné rituály. Od tej doby sa hovorí, že sa v hrade nachádza démonická bytosť nazývaná elemental, ktorú Mildread nechtiac vyvolala. Elemental je nízka zhrbená a naozaj škaredá bytosť, ktorá má len čosi spojené s človekom. Vyziabnutá tvár, miesto očí tmavé dutiny a zápach po síre. Po týchto experimentoch hrad z ničoho nič vyhorel.

Dnes sa ľudia tomuto miestu vo večerných hodinách vyhýbajú. Tvrdia, že z hradu počujú desivé náreky a výkriky, ktoré sa z hradu ozývajú. Obyvatelia Offaly tiež tvrdia, že v noci spozorovali rozsvietenie svetiel v kaplnke Bloody Chapel. Akoby sa odrazu rozsvietilo niekoľko sviečok naraz. Návštevníci hradu tiež tvrdia, že sa stretli so ženou, ktorá nosí červené rúcho, mníchom či dokonca malým dievčaťom.