Hneváte sa na partnera za to, čo urobil v sne – problém je vo vás

0
2400

Z času na čas sa to stane každému z nás: v noci sa nám prisní extrémne živý sen, v ktorom náš milovaný robí niečo, čo sa nám nepáči. Mnohých ľudí dokáže takýto sen rozladiť natoľko, že to na druhý deň partnerovi vyčítajú.

Psychologička Tina Goodinová hovorí, že zo všetkého najdôležitejšie je odhaliť skrytý symbolizmus snu. „Na to, aby sme sen pochopili, potrebujeme poznať jeho pozadie a všemožné asociácie,“ vysvetľuje.

Čo by mohlo znamenať, ak sa vám sníva, napríklad, o podvádzajúcom partnerovi? „Môže ísť o strach z toho, že vás druhý už nemiluje, alebo sa v sne premietnu vaše obavy z toho, že sa vám menej zveruje,“ tvrdí psychológ Ryan Howes.

Interpretácia snov je veľmi individuálny proces. Sny väčšinou viac vypovedajú o človeku, ktorému sa snívajú, než o tých, ktorí v sne figurujú. Často sú výsledkom potláčaných emócií alebo problémov, ktoré musí dotyčný vyriešiť v sebe samom.

Nemali by ste zabúdať na to, že nikto nemôže za to, ak sa objaví v sne niekoho iného. Ani vám by sa nepáčilo, keby vás obvinili z niečoho, čo ste nespáchali – ba ste o tom ani nevedeli. Ak sa rozhodnete partnerovi o sne povedať, nebuďte prekvapení, ak ich vaša emocionálna reakcia zaskočí.

„Môže sa vám zdať, že ‚vinník‘ by sa mal cítiť zahanbene a ospravedlniť sa, no v skutočnosti niet za čo,“ hovorí Howes.

Inými slovami: aj veľmi živý sen je len sen. Vypovedá viac o vás ako o hocikom inom. Ak vás dlhodobo trápia nočné mory, možno by bolo namieste vyhľadať odbornú pomoc a uistiť sa, či v sebe nepotláčate nejakú emóciu.

Čítajte tiež:

Tieto tri kompromisy zničia váš vzťah

Radi si v lietadle zdriemnete? Po tomto článku si to možno rozmyslíte

Ak chválite deti za inteligenciu, častejšie podvádzajú


Zdroj: http://www.huffingtonpost.com/entry/bad-dream-spouse_us_59cbe182e4b053a9c2f5d65d