Chceme byť ako oni. Po týchto európskych krajinách sa najviac opičíme

0
2630

Hoci možno na Slovensko nedáte dopustiť, aj ostatné európske krajiny majú čo ponúknuť a dokonca sú hodnotené ako jedny z najlepších miest na život. Okolitá príroda, životný štandard obyvateľov, platové podmienky, úroveň dopravy, možnosti a príležitosti… Nechajte sa inšpirovať a tieto krajiny aspoň niekedy navštívte, aby ste videli, ako by to mohlo fungovať aj u nás.

sunset-1283305_1920

Čítajte aj: Kedysi strach, dnes posmech: Berlínsky múr

Švédsko

Aj ostatné škandinávske krajiny sú známe svojím prepracovaným sociálnym systémom, ktorý je veľmi ústretový voči obyvateľom. Viacerí, ktorí navštívili túto severskú krajinu, boli uchvátení pokojom a poriadkom, ktorý tu panuje. Nestáva sa často, aby ste videli na budovách graffiti alebo neporiadok okolo kontajnerov. Švédi sú veľmi pracovití, ale vedia nájsť balans medzi prácou a voľným časom spojeným s relaxom. To ich zároveň robí aj jednými z najšťastnejších ľudí planéty.

switzerland-1547270_1920

Wallis Blacknose, milé švajčiarske plemeno ovce, vyzerá ako plyšová hračka

Švajčiarsko

Sen mnohých. Občianstvo tu nezískate ľahko, pretože Švajčiari si málokoho pustia do svojho štátu. Krajina známa svojím puntičkárstvom, čokoládou a hodinkami funguje naozaj tak dobre, ako spomínané hodinky. Životná úroveň obyvateľov je vďaka vysokým príjmom naozaj na vynikajúcej úrovni. V spojení s dokonalými výhľadmi na Alpy sa z tejto malej krajiny stáva kandidát na raj na zemi.

belvedere-1601377_1920

Slováci chodili kradnúť bicykle do Rakúska

Rakúsko

Náš sused na čele s hlavným mestom Viedeň sa radí k TOP svetovým mestám a krajinám. Bohatá história uhorských panovníkov, cenné umelecké kúsky, honosná architektúra, prestížne univerzity, moderné mestá, nové a upravené cesty, neuveriteľné alpské končiare, delikátna Sacherova torta… Rakúsko by malo inšpirovať všetky ostatné štáty. Dokonca sa zdá, že s prechodom za rakúske hranice sa aj tá tráva zdá byť zelenšia…

monaco-1578666_1280

Monako

Miesto bezbrehého luxusu, bohatstva a zábavy. Mnohí bohatí ľudia sa sem presťahovali najmä pre výhodné daňové zákony, luxusné rezidencie a vysokú životnú úroveň. Monako dlhodobo patrí k najbezpečnejším štátom sveta. Miera kriminality sa drží na minimálnych hodnotách a počet policajtov na počet obyvateľov je jeden z najvyšších. Ak ešte stále váhate, myslite na takmer dokonalú klímu a blízkosť k francúzskemu Nice alebo Saint-Tropez.

reine-1493681_1920

Nórsko

Severský štát, ktorý bol pred pár desaťročiami celkom chudobný kus zeme s prevahou roľníkov, sa vďaka objaveniu ropných ložísk vypracoval na jeden z najbohatších štátov Európy. A prečo by ste sem mali chcieť ísť? Dych berúce výhľady na fjordy, malé prímorské mestečká alebo mohutné hory vás presvedčia. A to, že Nórsko sa o svojich obyvateľov poctivo stará, je len ďalší dôvod pre vás, vidieť to na vlastné oči.

[socialpoll id=“2385045″]


Čítajte ďalej:

Tu je sveta žiť. Prečítaje si zoznam najlacnejších krajín v Európe

Sprievodca toaletami sveta: Koľko zaplatíme za vykonanie potreby v jednotlivých krajinách?