14. októbra sa bežal Mníchovský polmaratón aj maratón (fotografie)

0
1556

Mníchovský polmaratónV Mníchove sa 14. októbra 2012 konal už 27. ročník Mníchovského polmaratónu a zároveň aj maratónu, pričom šlo aj o bežecké majstrovstvá Nemecka. Okolo 18 000 bežcov sa prebehlo srdcom mesta okolo tých najkrajších miest celého Mníchova, začínajúc v Olympiapark, cez Ludwigstrasse s víťaznou bránou, cez Anglické záhrady, Marienplatz, Konigsplatz po Odeonsplatz. Končilo sa na olympijskom štadióne, ktorý hostil letnú olympiádu v roku 1972. Viac ako 100 000 fanúšikov lemovalo bežeckú trať a sledovalo beh z tribúny štadióna.

Mníchovský maraton - zaujimavosti.net

Ani táto bežecká udalosť nemala núdzu o účastníkov. Opäť prilákal množstvo bežcov z celého sveta. Nechýbali ani bežci zo Slovenska, ktorí sa opäť nenechali zahanbiť. Záver celého polmaratónu s cieľom bol na upravenom štadióne, ktorý dokázal pohltiť celé množstvo bežcov, ale aj partnerov a divákov. Mníchov sa ako slávne mesto spájané s pivom nezahanbilo a hoci bol tohtoročný Október fest už pasé, milovníci piva si prišli aj tu na svoje.

Mníchovský maraton - zaujimavosti.net
Mníchovský maraton - zaujimavosti.net

V spolupráci s našou cennou bežeckou posilou Bibou. Ďakujeme. Ďalšie fotografie sú na našom Facebooku. Všetky práva na ďalšie použitie akejkoľvek časti týchto stránok sú vyhradené.