Pozor pred podvodnými prípravkami na chudnutie a ich vraj fotografiami pred a po

10
10897

Je až neuveriteľné s akou suverénnou drzosťou sa niektoré spoločnosti prezentujú skopírovanými fotografiami z iných miest a uvádzajú ich ako výsledok ich prípravku. Bežne sa s niečím takým stretneme, keď na novinku na trhu v reklame známe tváre hovoria, že im pomohla schudnúť obrovské kilá, no v skutočnosti prípravok ťažko mohli otestovať, keď pár mesiacov dozadu odôvodňovali svoju postavu zdravej životospráve a vode. Fotografie, ktoré zachytávajú ľudí pred a po, to je obľúbený materiál pre všetky firmy ponúkajúce prípravky na chudnutie a podobne. S prípadmi, kedy sa niekto snažil predávať prípravky na chudnutie s podvodným popisom a fotografiami sme už videli niekoľko krát, no s drzosťou, ako prichádza malinový prípravok na chudnutie na nemenovanej stránke, to je už naozaj vrchol.

Malinový prípravok na chudnutie spamuje
Začína to emailovou schránkou zaplavenou z ničoho nič nevyžiadanou poštou. Spamom so správou o tom, že vám niekto odporúča tento príspevok ako naozaj funkčnú metódu chudnutia a zbavenia sa celulitídy. Vy ani len netušíte o koho ide, ale možno zo zvedavosti kliknete. Otvorí sa jediná stránka s množstvom textového aj grafického obsahu. Jediná stránka od hora až dole vychvaľuje tento prípravok, máte možnosť vidieť tradične veľké množstvo referencií vraj skutočných ľudí a aj ukážky. Vidíte postavy ľudí pred a po bratí prípravku. Získavate dojem, že všetko funguje na výbornú a tešíte sa, že ste niečo také objavili. Stránka končí objednávkovým formulárom za medikamenty v hodnote okolo 40 EUR vraj v akcii a v absolútnom závere sa nachádza zopár ikoniek, ktoré vyvolávajú psychologický dojem certifikátu, prípadne pravosti stránky. Podobné grafiky však nič neznamenajú a je ich možné buď vyrobiť, alebo za pár sekúnd stiahnuť.

Obsah týchto stránok je však zarážajúci
Pri sledovaní fotografií jednotlivých ľudí, ktorí nesú slovenské mená, profesie a mestá zo Slovenska vám ale akosi nesedia tváre. Typické americké črty, prípadne mexická, či írska prímes, architektúra domov, okolie domov, vôbec okolie ľudí na fotografiách. Je až úbohé a drzé od zodpovedných za tieto stránky, že pokladajú ľudí za tak sprostých. Údajný Matej z Modry pracujúci ako vodič v tomto meste nikdy nebol videný a možno ani netuší, kde sa nachádza samotné Slovensko. Rovnaký údajný Matej sa nachádza na stovke ďalších stránkach v rôznych jazykoch vždy s iným menom. Ale pozrite sa veľmi dobre na túto fotografiu. Na stránkach ponúkajúcich malinový medikament sa nachádza fotografia s čudnými obdĺžnikmi pri hlave tohto muža.

Podvodné chudnutie, fotografia

Čo je ich dôvodom? Krádež fotografie z iného miesta a pokus o „retuš“ je dôvodom týchto zvláštnych obdĺžnikov. Pozrite si originálnu fotografiu pochádzajúcu zo stránok, na ktorých sa rôzni ľudia pýšia stratou hmotnosti.

Pôvod podvodnej fotografie chudnutie

Nie len údajný Matej, ale všetky ostatné fotografie sú v pravom slova zmysle pokradnuté z internetu. Verím však, že ako varovanie postačí rozbor jedinej fotografie Mateja, Hanka, Jeffa, Daniela, Roberta, Kristosa, alebo ako sa vlastne tento mladý muž volá. Ľudia sa z pôvodnej na nižšiu váhu vypracovali zmenou životného štýlu a vôbec iným fungovaním. Nie vďaka prípravku z malín, o ktorom ak máte pochybnosti, viete, že môžu byť opodstatnené. V súčasnosti sa na internete v kampaniach objavuje veľké množstvo podvodov, ktoré využíva kradnuté fotografie a psychologické oblbováky voči ľuďom.

Ohradenie sa redakcie
Redakcia sa v tomto prípade ohradzuje pred obvinením poškodenia dobrého mena predajcu, pretože žiadne dobré meno predajcu neexistuje, ako uvedenie predajcu samotné. Predajca medikamentu sa neprezentuje pod hlavičkou žiadnej firmy, jeho stránky nemajú zákonnú podobu a jasné informácie o firme, o možnostiach kontaktu a odvolania sa na oficiálnu adresu, prevádzku, firmu, na nič. Spoločnosť využíva nevyžiadanú poštu s obchodnými ponukami fingovanú ako osobnú správu rozposielaním na adresy, ktoré neprejavili záujem o takúto poštu. Zároveň zamestnáva neznámeho autora slovenských textov, ktorý zásadne neovláda pravopis, napriek veľkej snahe o správnu štylizáciu. Spoločnosť je zodpovedná za stiahnutie, neautorizovanú retuš a ďalšie neautorizované šírenie fotografie so zavádzajúcim obsahom – vymyslenou identitou, vymysleným príbehom. Z tohto dôvodu si vyhradzujeme právo vec označiť za podvod.

Referencie: HOAX.SK (článok o nevyžiadanej pošte s malinovým prostriedkom)

Comments are closed.