Skúsili ste už kúpiť hru naslepo? Nákup náhodných Steam product Key môže prekvapiť

0
3486

Náhodný kľúč steamHráči počítačových hier poznajú systém Steam, ktorý umožňuje nákup, sťahovanie a hranie hier online a to dokonca bez rozdielu toho, či ide o novinky, alebo hry s možnosťou hry cez internet. Už dávnejšie je možné cez technológiu Steam získať takmer akékoľvek hry na trhu, často vo výborných cenách. Na škodu je, že nezískate disk DVD s obalom a manuálom, no na druhej strane sa netreba obávať poškodenia, či neaktuálnosti hry, keďže všetky si môžete pokojne stiahnuť opätovne o niekoľko rokov neskôr a to zároveň s potrebnými aktualizáciami. Nákup hier cez steam prebieha pomerne jednoducho, podobne ako v internetovom obchode, s tým rozdielom, že sa k hre dostanete ihneď po zaplatení. Platba kartou vám tak sprístupní konkrétnu hru okamžite na stiahnutie a hranie. Čo však spravíte, ak vám niekto ponúkne nákup hry len za 3 EURÁ (pôvodne bola cena 2 EURÁ, no to ešte neboli v „osudí“ zamiešané hry, ktoré sú uvedené nižšie), no sami pritom neviete, aká hra to bude? Sám som zostal zaskočený z ponuky predajcu herných kľúčov xGames.sk, keďže v predaji je vždy náhodný kľúč, ktorého obsah nepozná ani obchod.

Pod kľúčom za 3 € môže byť aj hra za 40 €
Viacero priateľov siahlo po zvláštnom druhu kľúčov. Funguje to jednoducho a prekvapivo štedro. Po zakúpení kľúča si ho môžete registrovať vo svojej aplikácií Steam v sekcii GAMES – ACTIVATE PRODUCT KEY. Pod kľúčom sa môže skrývať naozaj absolútne čokoľvek z ponuky Steamu, čiže hry hodnotou pod 2 €, prípadne hry s cenou pokojne nad 30 €, prípadne jedna zo zamiešaných hier Saint Row IV, čo je nepochybne pekný kúsok. Naša redakcia je po zakúpení troch kľúčov za 6 € bohatšia o jednu logickú hru a dva zaujímavé kúsky staršieho dáta v hodnotách. Pravdou je, že ani jedna z hier po odtajnení nebola nakoniec lacnejšia než 3 eurá. Nevýhodou je, že neviete čo dostanete, výhodou však je, že tam môže byť pokojne kúsok, ktorý by ste za bežných okolností ani nečakali a stojí niekoľko násobne viac.

V priebehu dneška obchod mierne zvýšil cenu z pôvodných 2 EUR na 3 EURÁ, no dôvodom je zamiešanie naozaj krásnych kúskov, najmä ten posledný. Šťastie tak môžete mať napríklad na:

3x Dleeping Dogs
3x Remeber Me
3x Alan Wake’s American Nightmare
1x Call of Duty Ghosts – predobjednávka

Osobne som sa dosť pobavil najmä pri očakávaní, čo sa môže pod číslom skrývať. Len pár hodín pred mnou mal v obchode šťastie zákazník na Saint Row IV, čím sa predajni pochválil. Stále sú vo výbere ešte dva kúsky. Za dve eurá je to celkom príjemné prekvapenie aj pre vášho kamaráta. Tajný kód je tajný až do chvíle, než ho zaregistrujete a objaví sa názov hry. Skúsite si to?

Ako darček
Náhodný kľúč za 3 EURÁ pre hru na Steam z xGames.sk je v podstate aj zaujímavý darček. Obdarovaný netuší čo má, kým to nezaregistruje. Aj preto sme sa rozhodli, že vám onedlho predstavíme súťaž o pár takýchto tajných produktových čísiel.