Red Dead Redemption PC verzia nebude, bude len PS3 a XBOX 360

0
1247

Red Dead RedemptionVývojári v Rockstar Games San Diego, autori výnimočnej konzolovej hry Red Dead Redemption, pri oznámení vývoja svojej hry už v roku 2009 avizovali príchod PC verzie, mimo PS 3 a XBOX 360. Pôvodne bola hra primárne vyvíjaná pre XBOX a PS2, no to boli jej počiatky v roku 2005. Čoskoro po prvom oznámení plánov vývoja aj pre PC sa však objavili informácie, že verzia pre PC nakoniec nebude. Rockstar Games sa vtedy nechalo počuť, že pokiaľ by sa plány zmenili a PC verzia nakoniec predsa len bude, oznámia to. Nestalo sa tak doteraz.

Tisícky hráčov, ktorí nemajú herné konzoly a dúfajú v podobné kroky ako napríklad pri GTA IV, kedy pôvodne hra čisto pre konzoly predsa len prišla aj pre PC, budú dúfať ešte priveľmi dlho. Pre niektorých môže ísť dokonca o motiváciu kúpiť si niektorú z konzol. Existuje názor, že zámer nakoniec nepracovať na PC verzii môže byť dôsledkom dohôd medzi výrobcami konzol a vývojármi hier. Až do odvolania však platí jedno, Red Dead Redemption PC verzia nebude.

Ukážka z tejto hry:
Rozsiahly herný svet ponúka možnosti pre klasické misie, ale aj rôzne drobné misie na okolí. Hra v mnohom pripomína klasické GTA, no vieme to odpustiť, pretože ide o rovnakých autorov.