Prichádza prvá herná pecka roka 2011: Dead Space 2

1
1580

Na pokračovanie skvelej hororovej hry Dead Space čakali hráči na celom svete. Dočkali sa a práve v týchto dňoch majú možnosť si kúpiť aj oni hru z dielne známeho vývojára EA games.

Tlačová správa: EA: Nápor na psychiku v temnote a chlade hlbokého vesmíru graduje do nových výšok! Studio Visceral Games ™ spoločnosti Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) dnes uviedlo na český a slovenský trh vysoko hodnotenú akčný hororovú hru Dead Space ™ 2. Netrpezlivo očakávané pokračovanie veľmi úspešného prvého dielu je už teraz označované za jeden z najlepších titulov roku 2011. Recenzenti predných herných médií mu udelili už viac ako 20 skóre 90 a vyšších. Za všetky menujme Official Xbox Magazine, Playstation: The Official Magazine či Game Informer. PlayStation: The Official Magazine doslova napísal „Dead Space 2 prekonáva svojho predchodcu v každom ohľade“, zatiaľ čo portály IGN a Game Informer prišli s vyhláseniami „nový zlatý štandard“, respektíve „mamutie pokračovanie série ponúka ešte viac hrôzy a vzrušenia“.
Studio Visceral Games tiež predstavilo úplne nový digitálny balíček obsahu na stiahnutie s názvom Dead Space 2: Severed. Jeho prostredníctvom sa príbeh Dead Space 2 rozšíri o dve samostatné kapitoly v móde kampane pre jedného hráča. Dead Space 2: Severed vracia na scénu postavy Gaba Weller a Lexiny Murdockovej, hlavných hrdinov Dead Space Extraction, iného úspešného titulu série z roku 2009. V Dead Space 2: Severed prebieha príbeh Wellera a Lexiny paralelne s dejovou líniou udalosťou Isaacovho krvavého boja o život v Dead Space 2, hráči sa však tentoraz ujmú roly Gaba Wellera. Člen ostrahy metropola Sprawl Weller je nútený zviesť vlastnú bitku s útočiacimi Nekromorfmi a dostať seba aj Lexine do bezpečia. Dead Space 2: Severed bude už čoskoro k dostaniu na Xbox LIVE ™ Marketplace a PlayStation ® Network.

Dead Space 2 screenshots Zaujimavosti.net

„Po niekoľkých rokoch čakania nás nesmierne teší, že môžeme predstaviť ďalšiu sériu dobrodružstva vo svete Dead Space,“ uviedol Steve Papoutsis, výkonný producent štúdia Visceral Games. „Pri vývoji Dead Space 2 sme starostlivo sledovali ohlasy komunity a vytvorili sme prepracovanejšie, rafinovanejšie a rozhodne temnejší pokračovanie pôvodnej hry. Garantujeme vám skutočnú hrôzu a strach. Zavítate do úplne nového prostredia, vyskúšate si nové zbrane, a dokonca ovládanie let v stave beztiaže. Zažijete aj bitky z pohľadu druhej strany, keď si v multiplayeri zvolíte hru za Nekromorfov, čo je absolútna novinka. Už sa nemôžeme dočkať, až nám naši fanúšikovia dajú vedieť svoje mienku o ďalšej kapitole neustále sa vyvíjajúce ságy Dead Space! “

Dead Space 2 screenshots Zaujimavosti.net

Dead Space 2 posúva v rámci svojho žánru hranice stvárnenie akcie, hororu a hrôzy na novú úroveň. Potom, čo sa Isaac Clarke záhadne prebudí v obrovskom meste kolujúcom okolo jedného zo Saturnových mesiacov, čoskoro zistí, že sa opäť ocitá uprostred neľútostnej ofenzívy Nekromorfov. Zo všetkých strán sa ozýva kvílenie a škreky neživých príšer a strašidelné ozveny neznámych zvukov. Isaac sa za tejto situácie púšťa do plánovania úteku zo zamoreného Sprawlu. Dead Space 2 prinesie skutočne masívne hrôzostrašný zážitok so silným psychologickým nábojom v hrôzu naháňajúcom tichu temného vesmíru.
Hráči na celom svete sa teraz môžu ponoriť do atmosféry akčného hororového príbehu Dead Space vo verziách pre iPhone ®, iPad ™ a iPod touch ®, ktorý je predchodcom práve vydávaného hitu Dead Space 2. Vývojové štúdio IronMonkey Studios vydavateľstva EA Mobile vyvinulo v úzkej spolupráci s tímom Visceral Games originálny príbeh a herný systém šitý na mieru hráčom na IOS. S kompletným dabingom postáv v stereo zvuku, orchestrálnym hudobným sprievodom a špičkovými zvukovými efektmi začujete v prázdnych temných chodbách aj najtichší zvuk a s každým krokom bližšie nebezpečenstvo zažijete naozajstné mrazenie v chrbte. V kombinácii s najmodernejšou grafikou, bohatou na efekty a atmosféricke osvetlenie, prinesie Dead Space takmer filmový zážitok známy z konzol a nastaví novú latku grafickej úrovne hier na platforme IOS.

Dead Space 2 obsahuje jednorazový registračný kód Online Pass, prostredníctvom ktorého si hráči môžu sprístupniť online funkcie a prvky hry. Tí, ktorí kód nemajú, si môžu Online Pass pre Dead Space 2 zakúpiť za 800 Microsoft Points na Xbox LIVE Marketplace, či $ 9.99 na PlayStation Network.

Dead Space 2 screenshots Zaujimavosti.net

Dead Space 2 je od 28. januára v predaji na českom a slovenskom trhu vo verziách pre počítačový zábavný systém PLAYSTATION ® 3, videoherný a zábavný systém Xbox 360 ® a PC. Limitovaná edícia Dead Space 2 pre PlayStation 3 obsahuje Dead Space Extraction, úvodná epizódu celej série Dead Space, ktorá teraz podporuje systém pohybového ovládania PlayStation ® Move. Súčasne je prostredníctvom služby App Store či portálu www.itunes.com / appstore k dostaniu aj titul Dead Space pre iPhone, iPod touch a iPad. Ďalšie informácie a novinky nájdete na oficiálnych stránkach hry www.deadspacegame.com či českých stránkach EA www.ea.com/cz/games/dead-space-2. Aktuálne správy o dianí okolo hry prináša aj komunitné stránka na sociálnej sieti Facebook http://www.facebook.com/deadspace.czsk.

EA

Comments are closed.