Počítačová hra Mirror’s Edge v neoficiálnej slovenčine

0
1738

Mirror's Edge slovenský prekladPočítačová hra Mirror’s Edge má už nejaký ten rok. Pomerne úspešná akčná hra nás zaviedla na celkom iné miesta, ako všetky hry doposiaľ. Prostredím si získa tiež tých, ktorí neodolajú adrenalínu. Dej sa totiž odohráva vo väčšej časti na strechách, na absolútnych okrajoch budov a práve cez ne uniká hlavná hrdinka, pracujúca ako kuriérka v meste nie až tak ďalekej budúcnosti. Zaujímavá koncepcia hry z nej robí pomerne slušne rýchlu akciu plnú nie len rozmýšľania, ale aj obratnosti, najmä ak si vyberáte komplikovanejšiu cestu úniku.

Oficiálna ukážka z hry, mimochodom reálna podoba hry

Slovenský preklad
Spriatelené stránky Slovenciny.Com, ktorej redaktori občas siahnu po aj staršej hre, aby jej zvýšili popularitu, neraz spravili slovenský preklad do hry aj bez predošlých upozornení medzi hráčmi a fanúšikmi herných lokalizácií. Nakoniec nie vždy sa preklad podarí aj dokončiť a tak to radšej mnohí nechcú ani zakríknuť. Keďže vychádza neoficiálne, aj preklad nesie označenie ako „fanúšikovský neoficiálny projekt“. Vo veľkom množstve hier, ktoré už svoj preklad do slovenčiny majú sa teraz dostáva aj Mirror’s Edge s hlavnou hrdinkou Faith, ktorá v príbehu hry chce oslobodiť svoju sestru z krivého obvinenia vraždy. Popritom odhaľuje plán odstavenia polície a nasadenia súkromnej bezpečnostnej služby ako jediného ochrancu zákonov v celom meste.

MIRRORS EDGE slovenčina preklad

Slovenský preklad prekladá kompletne celú počítačovú hru v jej steamovej verzii, prípadne inej originálnej verzii. Súčasťou prekladu sú titulky dialógov, kompletné nastavenia a rôzne texty počas hry.

MIRRORS EDGE slovenčina preklad

Ako vždy, zadarmo
Slovenský preklad si budete môcť stiahnuť bezplatne, podobne ako všetky ostatné preklady, na stránkach www.slovenciny.com. Jeho veľkosť sa pohybuje do 1 mb a inštaláciu zvládne hocikto vďaka jednoduchému inštalačnému sprievodcovi. Preklad je určený skôr pre tých, čo si radi zahrajú v slovenskom jazyku, prípadne podporujú myšlienku slovenčiny v hre, ktorá sa v oficiálnej sfére výrazne zanedbáva a skôr sa rieši českými prekladmi. Preklad si zároveň kladie za úlohu trochu podporiť hru samotnú, najmä ak o nej niekoľko miest opäť začne hovoriť. Samotnú hru je možné kúpiť v akomkoľvek obchode s hrami, rovnako ako na službách Steam a Origin.

Video aj obrázky
Nižšie si pozrite niekoľko ukážok z hrania hry v slovenskom jazyku.

Ukážka úteku výnimočne na iných miestach, ako sú strechy, trochu poznačená zníženým výkonom notebooku z dôvodu nahrávania videa.

MIRRORS EDGE slovenčina preklad
MIRRORS EDGE slovenčina preklad

Aktualizácia:
Preklad je vonku. Sťahovať môžete z tohto odkazu.

zdroj: slovenciny.com, šéfredaktor naetoo