Mladík z Taiwanu zomrel po 40 hodinovom hraní Diablo III

0
1503

Diablo II je po novom rekordérom v predajnosti, čo prekonalo rebríčky viacerých predajcov, celosvetového predaja, aj rebríčky samotnej spoločnosti Blizzard, ktorá vyrobila pokračovanie kultovej počítačovej hry. V Taiwane zomrel pred niekoľkými dňami 18 ročný mladík po tom, čo bez prestávky celých 40 hodín hral práve túto hru. Zahraničné správy hovoria o tom, že mladík hral v súkromnej miestnosti internetovej herne na juhu čínskeho ostrova. Do kaviarne vošiel na obed 13. júla a 15. júla ho našiel personál za stolom po dlhom hraní. Po tom čo sa postavil sa zrútil na zem. Privolali mu záchranku pričom pri prevoze do nemocnice zomrel…

Za jeho smrť môže absolútna dehydratácia, nulový pohyb, kardiovaskulárne problémy a tiež oslabený organizmus. Hlavným dôvodom takéhoto zlyhania organizmu a srdca mohla byť krvná zrazenina, ktorá sa mohla vytvoriť pri dlhodobom sedení na jednom mieste bez pohybu hlavných pohybových svalov tela. Hoci samotná hra nemôže za jeho smrť, ale spôsob, akým mladík bez prestávky hral, je bežnou doménou náruživých hráčov najmä v ázijských krajinách, že sa hrá dlho, v tmavých miestnostiach aby sa myseľ mohla sústrediť na dej na obrazovke počítača a ako mnoho hier, i táto ponúka zážitky, boje a úteky. Niektorí hráči postup v hre prežívajú psychicky výraznejšie, iní ho berú ako samozrejmosť týkajúcu sa herného sveta. Zomrieť ale pre takto permanentné hranie, to je už naozaj príliš pre hociktorého hráča.

Na rovnakom ostrove našli mŕtveho 23 ročného Chen Rong-ya na začiatku tohto roka potom čo v hlavnom meste ostrova hral neprestajne hru League of Legends. Že je mŕtvy si všimli až neskôr, obsluha si totiž myslela, že odpočíva. Zaplatených mal totiž niekoľko hodín naviac.