Festival historického života už tento víkend na Červenom Kameni

0
1412

Rytier - Červený KameňUž tento víkend sa na hrade Červený Kameň nad obcou Častá odohrá ďalšia zo zaujímavých akcií naplánovaných na tento rok. Festival stredovekého života prinesie veľkú akciu, ktorá sa len ťažko vtesná do jedného dňa a preto ju organizátori rozdelili tradične na dva dni plné zábavy a histórie. Kompánia trnavských žoldnierov, združenie šermiarov s už mnohými zaujímavými akciami za sebou si vás všetkých v spolupráci aj s magazínom Zaujimavosti.net dovoľuje pozvať na túto veľkolepú akciu.

Súbory, história, ukážky života aj aktivity na vlastnej koži
Súbory z Čiech a Slovenska prídu, aby ukázali svoje umenie šermu, boja, lukostreľby, kým iní dorazia, aby vám s najvernejším stvárnením minulosti priniesli informácie a pohľad o tom, aký život viedli naši predkovia v časoch stredoveku. Návštevníci budú mať možnosť vidieť spôsob táborenia, prípravy jedál, spôsoby obživy… ale aj obrany a zábavy ľudí v tej dobe. Osobne si môžete vyskúšať niektoré atrakcie a všade bude prítomných viacero možností pre deti, staršie deti, aj starších návštevníkov. Nebudú chýbať možnosti občerstvenia a rôzne vystúpenia.

Z malého prieskumu, ktorý sme z redakcie spravili, nás teší, že mnohí ľudia o pripravovanej akcii vedia a niektorí sa aj chystajú. Tešíme sa aj my a možno sa tam spoločne stretneme. Keďže Kompánia trnavských žoldnierov k celej akcii pripravila aj video, pozrite si ho aj vy.

informácie aj na stránkach: www.historickyfestival.sk