Lusianni Isa z Haiti bola tehotná celých 30 rokov

0
1482

Dokážete si vôbec predstaviť graviditu dlhú 30 rokov? Je to niečo nemožné. Ľudské telo ne je prispôsobené na to, aby nieslo plod tak dlho. Najmä vývoj plodu je vecou 9 mesiacov a len sťažka si môžeme predstaviť, čo by sa dialo s dieťaťom 30 ročného vývinu v tele matky.

Na šťastie nič také nie je možné, avšak niečo podobné sa predsa len podarilo žene menom z Haiti, ktorej syn žijúci v Dominikánskej republike zariadil konečne poriadnu liečbu a sonograf. Dnes má táto žena 65 rokov, no pred 30 rokmi sa jej podarilo otehotnieť mimo-maternicovým spôsobom, ten nezanecháva dôkazy o tehotenstve ako pri bežnom spôsobe. Tento spôsob tehotenstva však môže byť veľmi bolestivý. Trápili ju celé roky silné bolesti, vyskúšala rôzne druhy liečby, prírodnej, odbornej, množstvo vyšetrení a až teraz sa jej pozreli do brucha. Objavili tam dieťa, ktoré telo matky doslova mumifikovalo. S niečím podobným sme sa v modernej medicíne ešte nestretli, aby lekári nevyužili možnosť nahliadnuť na pravú príčinu ukrutných bolestí. A predsa je niečo také možné.

Lekári v meste Santo Domingo (Republica Dominicana) odstránili pozostatky dieťaťa, alebo skôr súbor skamenených kostí s hmotnosťou 3 libier. Plod pri mimo-maternicovom tehotenstve neprežije dlho a tak jeho telesné tekutiny telo matky vždy vstrebe. Teraz nastal prípad, kedy sa plod vyvíjal až do doby, kedy zosilnel, začali sa tvoriť kosti, pokožka a vnútorné orgány do takmer vyvinutej podoby, čo už telo matky nedokázalo plne vstrebať prirodzenou cestou.