TOP 5 knižných tipov pod vianočný stromček

0
1877

Však ešte stále nemáte všetky vianočné darčeky? Niekedy je naozaj zložité nájsť ten vhodný pre rodičov, deti, alebo pre partnera. Viete, že kniha je stále jedným z najobľúbenejších a najkrajších vianočných darčekov. Len treba vybrať tú správnu knihu a to býva v súčasnej megaponuke menší problém. Ak teda nesledujete podrobne všetky knižné novinky. Môžete sa riadiť podľa rebríčkov…ale naozaj sú objektívne? Alebo dáte na reč anotácie, ktorá však niekedy môže zavádzať. Pripravili sme pre vás 5 knižných tipov – pre každého niečo.

Pre chlapov…
Jednoznačne teraz fičia severské detektívky a top autorom je Jo Nesbo. Jeho zatiaľ posledný triler Syn žne vo svete jeden úspech za druhým a drží sa na najvyšších priečkach mnohých svetových rebríčkov predajnosti. A naozaj je to jedna z najlepších Nesbových kníh, opäť výborne vystavaná, napínavá.
Sonny je navonok poslušný väzeň. V osemnástich ho odsúdili za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie. A práve jedna z takýchto väzenských spovedí odkryje tajomstvo jeho otcovo, ktorý spáchal samovraždu. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína.
POZOR! Na www.severskekrimi.sk majú super súťaž o zájazd a ďalších 111 severských krimi.

Pre ženy…
Veľa romantiky, lásky, nehy a trošku erotiky. Ten správny recept pre dámy. Priznanie tohto muža od Jodi Ellen Malpasovej nesklame. Konečne vyjde pravda o tomto mužovi najavo. Ale je to ten správny čas?
Bytová architektka Ava stojí takmer pred oltárom, je to jej svadobný deň…deň, keď sľúbi tomu mužovi, že s ním zostane do konca života. Ale bude sa to dať? Už sa síce zmierila s tým, že sa jej nikdy nepodarí divokého Jesseho skrotiť. Veď ich láska je hlboká a ich spojenie čoraz silnejšie. No keď si Ava myslí, že konečne prenikla tomuto mužovi pod kožu, vynoria sa ďalšie otázky a tie ju privedú k presvedčeniu, že Jesse Ward možno nie je ten, za koho ho považuje. Až príliš dobre vie, ako ju môže dostať za hranice vytrženia… ale doženie ju aj na pokraj zúfalstva?
Nastal čas, aby sa tento muž priznal.

Pre deti…
Dva dlhé roky museli deti čakať na pokračovanie úspešného príbehu o Evičke, ktorá sa snažila zachrániť manželstvo svojich rodičov. Misia Eva v Thajsku od Tamary Heribanovej je úžasne pútavý príbeh a navyše krásne ilustrovaný Petrou Hilbert. Evičke sa podarilo zachrániť manželstvo svojich rodičov a ešte k tomu vyhrali cestu do exotického Thajska. A práve o tom je tento príbeh. „Vždy, keď píšem pre deti, predstavujem si, čo by som chcela v knihe mať keby som ja sama bola osemročnou,“ povedala mladá autorka a v novej knižke to absolútne vystihla. Opäť vtipné dobrodružstvá, nádherná exotika, napínavé cestovanie rodiny Šidlovcov a jeden veľký sen, ktorý má Evička…a ktorý sa jej snáď splní.
A nielen Šidlovci môžu čosi vyhrať – kúpou niektorej knihy Tamary Heribanovej sa môžete zapojiť do súťaže o 3x autíčko MINI s plnou nádržou na celý víkend. Súťaž prebieha tu.

Pre starých rodičov…
Geniálny krok autorky Moniky Kopřivovej – určite poznáte knižky na uchovanie spomienok u detí. Ale pre starých rodičov? Babička a Dedko, rozprávajte dokážu prepojiť starkých s deťmi i vnúčatami prostredníctvom svojich spomienok, zážitkov, ktoré si môžu vpisovať a vlepovať do týchto knižiek a do rodinnej knižnice vám tak pribudne skutočne osobný životný príbeh.
Sú to otvorené knihy na zaznamenávanie spomienok, formát pripomína album (na šírku s tvrdými doskami), pre dobré vlepovanie a vpisovanie textu bol pre všetky stránky vybratý tvrdý papier s veľkou gramážou. Kniha spomienok. Vždy na pravej strane je miesto na vpisovanie a vľavo na vlepovanie (alebo prelepovanie grafiky), či vpisovanie ďalších spomienok, keď už riadky nebudú stačiť. Sprievodné obrázky a dobové fotografie tak pomôžu prebudiť spomienky.

Veda, IkarPre celú rodinu…
Originálny darček naozaj pre celú rodinu. V sérii jedinečných encyklopédií vyšla ďalšia chuťovka – Zviera, Umenie, História a naposledy Veda. Knihy, ktoré sa môžu stať základným kameňom vašej rodinnej knižnice a rozhodne si v nich budete často listovať.
Najpredávanejšie encyklopédie teraz vychádzajú v novom, praktickejšom formáte. Ich výhodou je dynamické spracovanie, úžasné fotografie a overené informácie. Vstúpte do sveta fascinujúceho poznania a vyhľadávajte jednoduchšie ako na internete. Pôsobivé encyklopédie, ktoré sa nestratia v žiadnej knižnici a pri ich listovaní zabudnete na čas.