Tip na knihu: Skazený šoubiznis a miznúce herečky!

0
1216

Hra s babikami PREBAL:Sestava 1Svet šoubiznisu je výbušná zmes umenia a tvrdého biznisu. „Pod závojom nablýskaného sveta reflektorov a slávy môže byť ešte všeličo. Podľa mňa si väčšina ľudí o tomto svete už dávno myslí svoje. Stačí sledovať bulvárnu tlač a ostatné médiá. Šoubiznis je spojený s množstvom ilúzií,“ tvrdí Čierny Peter. Je to pseudonym autora nového krimi románu z prostredia šoubiznisu Hra s bábikami.

Čierny Peter nechce prezradiť svoje pravé meno, no po prečítaní knihy na to možno prídete. V minulosti spolupracoval Michalom Kocábom, Robom Grigorovom aj s Marikou Gombitovou. Ako koproducent spolupracoval na slovenskom uvedení asi najznámejšieho českého muzikálu, v ktorom bolo plno zvučných mien. Hra s bábikami je príbeh z takéhoto prostredia.

Odohráva sa väčšinou v bratislavskom Istropolise, kde práve uvádzajú slávny muzikál. Režisér Jakabovič sa s celým súborom teší z úspechu, až kým nezačnú miznúť atraktívne účinkujúce. Spočiatku to vedenie pripisuje mladosti a nezodpovednosti herečiek, vybratých v konkurzoch, až kým vo Viedni nevytiahnu z Dunaja telo mladej ženy.

Jakabovič sa postupne dozvedá, čo všetko sa robilo za jeho chrbtom. Dlho netušil o existencii luxusného bytu v centre Viedne, v ktorom herečky ukájali chlípnych sponzorov. Postupne si uvedomí nápadnú podobu zmiznutých dievčat. Keď začnú celú záhadu vyšetrovať rakúski a slovenskí kriminalisti, hrozí, že nad muzikálom a celým súborom sa navždy zatiahne opona…

V Hre s bábikami sa úspech strieda so zločinom. Po prečítaní knihy si možno poviete – snáď je to tak iba v románe a v reálnom svete šoubiznisu, ktorým sa Čierny Peter inšpiroval, to tak nefunguje…
Čierny Peter však s chladným pokojom kontruje: „Myslíte…?“

Začnite čítať Hru s bábikami už teraz.