Tip na knihu: Bavia vás konšpiračné teórie? Čo tak Stonehange?

0
1236

Ak áno, máme pre vás jeden skvelý tip! Konšpiračné trilery sa už v minulosti popasovali so všeličím – s Da Vinciho kódom, tajnými službami Mossad, MI5, KGB i CIA, alebo s 11.septembrom. Doteraz však chýbal napínavý román o záhadnej megalitickej stavbe Stonehenge. Až doteraz. Sam Christer napísal adrenalínový triler Odkaz kameňov Stonehenge, ktorý vás priklincuje k stoličkám a nedá vydýchnuť až do poslednej stránky…

Sam Christer sa teda rozhodol vyriešiť záhadu nie tejto stavby, ale jej vernej podzemnej kópie, ktorá je posvätným miesto fanatickej náboženskej sekty. Tá vychádza z uctievania kameňov, z ktorých je postavený Stonehenge, a ešte aj v 21. storočí pokračuje v drastických rituáloch s ľudskými obeťami.

Odkaz kameňov Stonehenge je napínavý príbeh o únose dcéry amerického viceprezidenta a o ďalších zločinoch súvisiacich s uctievačmi kameňov – učeníkmi Najsvätejších, ktorí nahrádzajú svoje občianske mená názvami súhvezdí. “Sprisahanie, dobrodružstvo, tajomstvo. Christerov dôvtip a šikovné narábanie s prekvapeniami či zvratmi vás chytí od prvej strany a pustí až na poslednej,“ oceňuje Christerov debut svetoznámy spisovateľ Steve Berry. Podľa neho si tento mimoriadne inteligentný a nebezpečný príbeh určite užijete!

Christerov príbeh však nie je iba dramatickým čítaním založeným na kódoch, symboloch a archeoastronómii, ale je aj obrazom britských bezpečnostných zložiek – tajomné spoločenstvo má totiž svojich členov aj v policajnom aparáte, armáde a v spoločenskom živote, čo sťažuje vyšetrovanie.

Začítajte sa už teraz do konšpiračného trileru Odkaz kameňov Stonehenge.