Najpredávanejšie e-knihy za november: ktoré to sú?

0
1505

Uspávač, IKARPredovšetkým detektívky a zvlášť severské krimi. Toto si Slováci najviac sťahovali do svojich čítačiek, tabletov a mobilov na platforme Wooky. Tá ponúka u nás najviac e-kníh, vyše 11.000, k tomu asi 800 audiokníh a stovku e-periodík. Na tejto platforme funguje viacero e-shopov ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook, či gorilácke e-knihy.  Ktoré e-knihy sa teda sťahovali najčastejšie za minulý mesiac?

Mal byť mŕtvy. Posledná obeť beštiálneho vraha. Teraz je však späť, no nikto nevie ako dokázal prežiť. A kde bol celý ten čas?!
V ohrození je ďalší ľudský život a polícia nemá žiadnu stopu… Najsťahovanejšou e-knihou v novembri sa stal severský triler Uspávač od Larsa Keplera…čo je vlastne manželské duo. Ďalší príbeh s obľúbeným komisárom Joonom Linnom považujú médiá i čitatelia za doteraz najvydarenejšie dielo Larsa Keplera. Dozviete sa v ňom, že najhorším zločinom nie je vražda. Je to čosi iné…hrozivé a rovnako desivé.

Aj druhé miesto patrí severskej detektívke, absolútne čerstvému trileru Syn od Jo Nesba, ktorý je aktuálne najobľúbenejším autorom krimi na Slovensku. „Jedna z najlepších, najtemnejších a najúžasnejších Nesbových kníh,“ napísal Kirkus Reviews. Zvyšné dve severské detektívky v rebríčku TOP 10 sú od ďalšej dvojice píšucej pod pseudonymom Erik Axl Sund. Chlapíci boli v novembri na návšteve Slovenska, čo tiež prispelo k množstvu stiahnutých e-kníh ich hitov Havranie dievčaPlameň túžby.

Viac mrazivých príbehov z drsného severu
nájdete na www.severskekrimi.sk.

Bronz získal temný triler Démonológ. Zviazaný muž posadnutý démonom, temné sily, boj s časom, americký profesor…znie to dobre, však?
Dobre sa darilo aj young adults literatúre – nadprirodzený triler Half Bad-Polozlý o chlapcovi Nathanovi, ktorému koluje v žilách čarodejnícka krv. Žiadostivosť od J.R.Wardovej, ďalší smrteľný hriech, ktorý treba potrestať. A tiež tretí diel megasérie Hry o život – Drozdajka. Zvyšné dve miesta rebríčka TOP 10 najsťahovanejších e-kníh zostali romantickým dušiam. Famózny Nicholas Sparks a jeho Najdlhší deň, a na desiatke erotika Manželský zväzok z milionárskej série, ktorá má na Slovensku obrovský úspech aj v papierovej verzii.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom. Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako www.rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.
Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za november 2014
1. Uspávač (Lars Kepler)
2. Syn (Jo Nesbo)
3. Démonológ  (Andrew Pyper)
4. Half Bad – Polozlý  (Sally Greenová)
5. Najdlhšia cesta (Nicholas Sparks)
6. Žiadostivosť  (J.R.Wardová)
7. Drozdajka – Hry o život 3  (Suzanne Collinsová)
8. Plameň túžby (Erik Axl Sund)
9. Havranie dievča  (Erik Axl Sund)
10. Manželský zväzok  (Jennifer Probstová)