Transcend vyrába SSD disky a USB 3.0 rámčeky už aj pre počítače Apple

0
2129

Transcend Apple SSD diskSvet harddiskov a konkrétne SSD diskových riešení je nám pomerne dobre známy najmä vďaka novým technológiám. Počítače Apple však nie sú používané v bežných domácnostiach v takej miere, aby sme sa mali možnosť k nim dostať. Aj preto nám ušla celkom zaujímavá informácia, že SSD disky sa dostávajú aj do Apple MacBookov. Jedným z výrobcov je aj Transcend, ktorému sa venujeme u nás o niečo viac. Riešením pre majiteľov notebookov s nahryznutým jabĺčkom sa volá JetDrive SSD Upgrade Kit. Celkovo sú 4 sady, pričom obsahujú disk SSD rozširujúci pamäť počítača až o 960 GB spolu s púzdrom, ktoré umožní používať pôvodný disk ako externý, kým SSD bude plniť svoju úlohu primárneho disku.

JetDrive SSD
Nové SSD disky určené pre Apple MacPro využívajú rozhranie SATA III 6Gb/sa ponúkajú prenosovú rýchlosť na úrovni až 560 MB/s. Tieto disky sú dostupné v kapacitných prevedeniach až 960GB a uľahčia prácu profesionálnych fotografov alebo grafikom, ktorí potrebujú veľkú kapacitu disku, rýchlejšie spúšťanie systému a plynulý chod grafických aplikácií. Všetky disky boli odskúšané z hľadiska kompatibility s najnovšími verziami MacBookPro Air alebo MacBook. Na tieto disky sa vzťahuje záruka výrobcu až na 5 rokov.

Diskové puzdro s USB 3.0
Elegantné prevedenie externého boxu, ktorý je súčasťou každej sady, je svojím dizajnom prispôsobené tak, aby ladilo k výrobkom Apple a je vyrobené z odolného hliníka. Po vložení pôvodného MacBook SSD alebo HDD sa z externého boxu stáva mobilný externý disk s portom USB 3.0. V podstate podobne to riešia aj majitelia notebookov s pôvodným diskom.

Softvér pre SSD disky JetDrive Toolbox
Používatelia Apple Mac Pro dostávajú tiež softvér pre sledovanie a optimalizáciu výkonu SSD diskov JetDrive Toolbox. Ľahko ovládateľná aplikácia ponúka podporu pre SMART príkazy a funkciu TRIM. Podobné aplikácie získavajú majitelia diskov Transcend bežne.