Gurmán Fest v Bratislave už tento víkend opäť v Medickej záhrade

0
1376

Tento víkend sa v Bratislave stretnú všetci milovníci dobrého jedla. V Medickej záhrade sa uskutoční trojdňový sviatok jedla. Začína v piatok od 12.00, v piatok aj v sobotu si môžete užiť dobré jedlo až do 22.00, v nedeľu do 18.00. Pri tejto príležitosti budete môcť ochutnať rôzne pochúťky. Svojimi dobrotami vás očaria rôzny šéfkuchári, somieliéri, producenti potravín a nápojov.
Užiť si tu budeme môcť nielen dobré jedlo, ale i kuchárske kurzy, vystúpenie cukrárov, súťaž v pečení palaciniek, tombolu, rôzne koncerty či karving- vyrezávanie z potravín, ktoré si budete môcť aj samy vyskúšať. Ak budete z toľkých lahôdok unavení, môžete si posedieť pri káve Ebenica, kde si môžete pripraviť vlastné espresso. Na svoje si prídu aj deti, okrem palaciniek si pre nich organizátori pripravili aj veľké lákadlo v podobe detskej školy barmanov, kde si budú môcť pripraviť vlastný drink podľa svojej chuti.

O známe tváre nebude núdza
Taktiež budete môcť vidieť množstvo šéfkuchárov. Zo Slovenska bude pre vás najznámejší asi Martin Korbelič, ktorý hviezdil v šou Masterchef či kuchár zo susedného Česka Zdeněk Pohlreich, známy svojou reláciou Áno,šéfe!

Okrem známych tvári a hudobných koncertov si organizátori pripravili aj zaujímavú súťaž- džem budú variť starostovia bratislavských mestských častí o to, kto uvarí najlepší. Všetky si potom budete môcť kúpiť a ochutnať aj vy doma a zároveň prispejete na dobrú vec- výťažok pôjde na charitatívne účely.

Čo všetko budú ponúkať?
Ak ste práve mysleli na cigánsku pečienku, hneď vás vyvedieme z omylu. Považovali by vás za barbara. 27 šéfkuchárov zo siedmych krajín si pre vás pripravilo také pochúťky ako sú wasabi krevety, tuniakové carpaccio s vermicelli rezancami a limetkovým dressingom z palmového cukru, nakladaný plesňový syr s orechmi na listovom šaláte, jahňacie ragú na citrónoch, pomarančoch, olivách a mrkve s žemľovými knedličkami alebo pravá škótska krvavnička „Black Pudding“ podávaná s restovanými jabĺčkami v medovej omáčke, servírovaná s toastom. Pozor však na platenie, pri vstupe si peniaze zameníte za kupóny a budete platiť s tými.

Ak sa vám práve začali zbiehať slinky, je to jasný znak, že sa treba prísť pozrieť a tieto zázraky ochutnať. Prajeme vám príjemný gastronomický zážitok a nebíčko v papuľke.