Navštívili sme Gurmán fest 2013 v bratislavskej Medickej záhrade (foto)

0
1848

Víno a gurmán fest 2013Dnes sme trochu neplánovane navštívili gastronomické podujatie Gurmán fest prebiehajúce v Medickej záhrade, obľúbenom mieste oddychu mladých aj starších v blízkosti Špitálskej ulice v centre mesta. Aj tento rok sú pre návštevníkov pripravené stánky s niekoľkými druhmi dobrôt, nápojov a pochutín. Opäť sa každý návštevník stretne s vlastnou menou, ktoré toto podujatie má. Eurá tu neplatia, platí sa lístkami „gurmán“, ktoré si zakúpite na viacerých miestach parku. Až do nedele môžete aj vy navštíviť toto podujatie aj vy. Príjemné počasie a zatiaľ dostatok miest na sedenie nie len na suchej čistej tráve sú veľkým plusom.

Gurmán fest 2013

Od jedla po kávu
Dnes sme si prešli niekoľko krát azda každý jeden stánok. Prechádzajúc viacerými miestami dýchajúc viacero vôní sme viac krát podľahli ochutnávke syrov, či pečeného mäsa. Zastavili sme sa pri stánku so stéviovým cukrom, kde vás ponúknu čokoládou sladenou len stéviou. Hneď vedľa nám ochotne nechala priestor na fotografovanie slečna v stánku s naaranžovanými liehovinami a postupne sme sa dostali aj k stánku s obrovskou panvicou, na ktorej sa pripravovalo rizoto možno aj pre 100 ľudí. Trochu sme sa pozastavili nad prítomnosťou CK Satur, ktorá má s gurmánčinou a jedlom spoločné málo, ale neboli sme jediní. Smerom k fontáne sme navštívili stánok propagujúci ovocie acai, z ktorého sa dá ochutnať džús, alebo zakúpiť výrobky. Míňali sme niekoľko stánkov s pivom, nápojmi, džúsmi Rauch a aj značkovými vínami. Svoje vína tu prezentuje Elesko, ale objavuje sa tu aj niekoľko reštaurácií so svojimi stánkami. Milovníkov medu poteší stánok venovaný len tomuto klenotu z prírody. Našu cestu sme zakončili v stánku slovenskej kávy Ebenica, jednej z najlepších káv sveta. K dispozícií majú tri druhy kávy, tri ochotné a zručné slečny a pokiaľ vás zaujíma tajomstvo úspechu tejto kávy v zahraničí aj u nás, pýtajte sa. Len pred nami sa pýtali hneď dvaja zákazníci na kávu a jej pôvod. Stánok s kávou Ebenica nájdete hneď vedľa stánku predajne METRO v tesnej blízkosti schodov vedúcich do budovy zdravotníckej školy.

Gurmán fest 2013

Zákazníci hodnotia
Pokiaľ ochutnávate a kupujete vo viacerých stánkoch, nezabudnite nechať svoje hodnotenie formou guličiek v nádobkách na stoloch každého stánku. Guličky získavate pri nákupe „gurmánov“ a na záver celého podujatia ich počet usvedčí stánok s najvyššou spokojnosťou. Pokiaľ také nádobky v jednotlivých stánkoch nachádzate a obsahujú nejaké guličky, ide o dôkaz spokojnosti tých, ktorí sa už na tomto mieste zastavili.

Gurmán fest 2013

Všetky naše fotografie z podujatia nájdete na našom Facebooku.

Pri rýchlej práci pohotovo reagoval objektív AF-S NIKKOR 16-85mm 3.5/5.6G ED z predajne megafoto.sk