Domáce recepty: ako zmierniť či zastaviť kŕče nôh

0
6417

Domácie liečiteľstvo bylinkyKŕče nôh nie sú komplikáciou len staršej generácie, ale postihnúť môžu pokojne aj pracujúcu produktívnu časť obyvateľstva. Kŕčov nôh sa dá zbaviť, alebo ich intenzitu zmierniť aj bez drahých chemických medikamentov. Babičky poznali niekoľko receptov a pomôcť im môže aj jednoduchý recept – doplnenie vápnika.

Pomoc z prírody

Pomôcť proti kŕčom môže liehový výťažok z koreňa valeriány. Problémom však je, že valeriána sa ťažko zháňa a má ich veľmi málo lekární. Skôr je k dispozícií na objednávku a nenechajte si odporúčať náhrady. Nemajú také účinky a mnoho lekárnikov vám ponúkne alternatívy. Bylinkár pri dopyte po valeriáne slovo dodrží. Pomôcť nohám a odstrániť kŕče môže úspešne aj zohriaty rum a potieranie nôh rumom. Veľmi aromatické.

Pomoc vo wellness
Moderný druh pomoci sa môže páčiť ľuďom, ktorí milujú sauny a masáže. Každá správna sauna má aj striedaný kúpeľ chodidiel s teplou a studenou vodou. Podľa niektorých názorov chôdza v tomto chodníku pôsobí aj na kŕče nôh a v boji proti nim. Správna zdravotná masáž môže mať taktiež účinky.
Ako pri mnohých, ani pri týchto komplikáciách nezabúdajte ani na odbornú pomoc. Domáce rady berte ako formu pomoci v čase, kedy nie je možné využiť odbornú pomoc.