Liek na rakovinu dávno známy? Zbavte sa prekysleného organizmu

0
2263

Lekárka doktor zdravie, licencovaná fotoInternetom sa šíri už niekoľko rokov informácia o tom, že pravé príčiny rakoviny sú už dávno známe, no niekto sa ich úspešne snaží celý čas ututlať. V roku 1931 mal na ne prísť nemecký lekár Otto H. Warburg v rámci svojho dlhodobého výskumu metabolizmu a rakoviny, no nie len, že jeho údajné zásadné zistenie nikto doteraz nebral vážne, vo svete má prebiehať ututlávanie pravdy. Naozaj?

Kyslý organizmus

Jeho myšlienka a výskum, ktorý sa zaoberal výskumom bujnenia rakovinových buniek, mali dospieť k záveru, že rakovine sa darí v zakyslenom organizme. Podľa neho totiž každá rastlina a živočích, ktorý sa stravuje inak, ako prírodne, čo je v konečnom dôsledku drvivá väčšina stravy moderného človeka a v súčasnosti sa diametrálne líši od tradičného stravovania ľudského pokolenia po celé tisícročia doteraz, pri nesprávnom stravovaní dáva podmienky tomu, aby si rakovina našla svoju živnú pôdu a rástla. Rásť má podľa jeho výskumu v kyslom prostredí, alebo takom, ktoré na prvý pohľad vyzerá zdravo, no obsahuje látky vytvárajúce kyslé prostredie, prípadne pretvárajúce zásaditosť v tráviacom trakte na kyslé prostredie. Kľúčom k všetkému má byť kyslík, ktorý sa pri kyslej strave z buniek tela vytráca a umožňuje tak vytvárať rakovinové bunky a zároveň bunky, ktoré majú málo kyslíka, pomáhajú podľa neho vytvárať ešte silnejšie kyslé prostredie. Kyslík je pritom potrebný teda nie len pre pľúca, ale pre celé telo, krvný obeh a orgány. Warburgove štúdium väzby metabolizmu a nádoru bližšie špecifikovalo vlastnosti nádorových a zdravých buniek a tak vieme, že nádorové bunky sú kyslé, zatiaľ čo zdravé bunky sú zásadité. Pochopiteľne, hovoríme o meraní ph, nie o kyslosti chuti, akú by sme zmerali na jazyku. Samotná chemoterapia, ako používaná metóda ničenia rakoviny, prináša bunkám vysoké straty kyslíka a zásadné zvyšovanie zakyslenia. Ťažko však môžeme o vážnych témach písať, pokiaľ nie sme odborníci a za chrbtom nemáme špecialistov na výživu na mikrobiologickej úrovni.

Kde je pravda?

Jednoznačné štúdie v súčasnosti, ktoré by túto štúdiu a prácu lekára a veda Warburga potvrdili sú. Sú však rozkúskované a nie celistvé. Ako celok tvoria podporu tejto myšlienke. Nech je však akokoľvek práca doktora Warburga presná, jej dôležitosť je nepopierateľná. Otvára totiž možnosti zamyslenia sa naozaj nad zdravou životosprávou, ktorá prináša aj fakt, že ľudia žijúci zdravým životným štýlom trpia oveľa menej chorobami a rakovinou. Kyslý organizmus prináša viacero problémov a kyslým ho robíme my svojim stravovaním a životom. Kyslík do tela dostávame pohybom, správnou životosprávou, zdravou stravou, ktorá napomáha správnemu krvnému obehu a práve správne fungujúci krvný obeh predsa rozvádza kyslík do celého tela.

Ktoré potraviny sú kyslé a kyselinotvorné?
Kyslé a kyselinotvorné potraviny nemožno chápať ako všetky, čo kyslo chutia. Niekedy môžete byť zásadne prekvapení.

  • rafinovaný cukor, karamel a rafinovaná soľ
  • ocot
  • väčšina druhov mäsa, údeniny
  • pečené, vyprážané, škvarené jedlá, mastné jedlá
  • varené a konzervované potraviny (akékoľvek)
  • mliečne výrobky a mlieko
  • takmer všetky liečivá, najmä antibiotiká
  • väčšina druhov pečiva, sušienky, cestoviny, vajíčka

Ktoré potraviny sú zásadité 
Napriek tomu, že sa to nezdá, sú zásaditými potravinami všetky prírodné a neupravované potraviny. Dokonca aj citróny a citrusy v bežnom množstve sa v tráviacom ústrojenstve menia na zásadité.

  • surová zelenina a ovocie. Zrejme všetky u nás používané druhy plus importované
  • celozrnná múka a pečivo
  • čistá voda
  • minerálna voda (pozor, nie všetky druhy, najmä silne mineralizované môžu spôsobiť mierne zakyslenie)

Konšpiračné teórie, podceňovanie, alebo len prehliadanie faktu?
Tak ako mnohé skutočnosti, ktoré sa môžu týkať farmaceutického priemyslu ako gigantického odvetvia mohutnej ziskovosti a obchodovania na najvyššej úrovni, aj oblasť v spojitosti s prácou doktora Warburga a jeho údajným odhalením jasnej príčiny rakoviny, sa stretáva s názormi blogerov a samozvaných odborníkov na všetko, ktorí vec berú ako jasné zatajovanie pravdy. Ak sa o prekyslení organizmu nehovorí otvorene a všade, berú to ako fakt, ktorý sa zrejme niekto snažil utajiť. Podľa názorov mnohých ľudí na internete je totiž pravda o rakovine utajovaná práve veľkými spoločnosťami, ktoré vyvíjajú liečivá a starajú sa o ich distribúciu. Majú v pozadí z prostredia vlád jednotlivých krajín kontrolovať prípadný úspešný vývoj lieku, predaj liečív a zarábať miliardy na placebách a neistých procedúrach. Konšpirácie obviňujú farmaceutický priemysel, že zatajuje aj prácu doktora Warburga, hoci kto o nej chce písať, ten o nej píše a nikto do médií v tomto zmysle nezasahuje. Je možno len chybou médií a lekárov, že sa jeho myšlienkou viac nezaoberajú, no žiadne informácie pri našom niekoľko ročnom sledovaní tejto oblasti nepriniesli jasné dôkazy o tom, že by naozaj niekto chcel túto prácu zatajiť a miesta prinášajúce informácie o nej zrušiť.

Nie je tomu celkom tak
Ďalší problém, ktorý existuje však už konšpirátori neriešia. Zrejme až v priebehu posledných desaťročí sa podarilo objaviť ďalšie formy rakoviny, alebo len popísať ich príčiny, pričom mnoho ich má pôvod v iných spúšťačoch. Môžu byť nimi kontaminovaná voda, žiarenie, slnko, radiácia, nesprávna chémia, krémy a podobne. V ich prípade teda nemožno hovoriť o prekyslení, či snahe o vyliečenie zmenou kyslého prostredia na zásadité. Práca doktora Warburga sa totiž týka len časti oblasti poznania rakoviny, avšak prináša dôležitý poznatok, ktorý ak nepropagujú masové médiá a zdravotníctvo, majú si ho k srdcu vziať bežní ľudia, ktorých sa to v konečnom dôsledku týka. Zmeniť stravovacie návyku a pokúsiť sa svojmu stravovaniu dodať aspoň 70 či 80 percent zásaditých potravín. Najmä v prípade zdravotných ťažkostí. Nastáva však problém, že súčasnému človeku potraviny zo skupiny zásaditých chutia menej ako tie kyslé.