Krutý príbeh znetvorenej tváre Marlei z Haiti a jej nová tvár

0
3412

Marlei a jej znetvorená tvár, neobyčajní ľudiaHaiti, Port-au-Prince: Marlei sa narodila ak bežné dievčatko plné radosti, zdravé, ako jej rovesníci. Po piatich rokoch sa však začali na jej tvári objavovať zvláštne prvky, ktoré sa postupom času prejavovali viac a viac. Postupne dochádzalo k deformácií jej tváre a predlžovaniu do podivných rozmerov. Čoraz viac strácala schopnosť normálne jesť, rozprávať a narastajúce ústa z nej spravili dievča neschopné vôbec viesť život dievčatka a byť samostatnou. Nárast jej tváre dosiahol už váhu 7 kilogramov a to bolo nebezpečné pre krk, chrbticu, ale vôbec aj pre prežitie samotnej Marlei. Vďaka charite, ktorá v USA dokázala nájsť peniaze na jej operáciu, sa ju podarilo aj s matkou a tetami dostať do Miami, kde podstúpila operáciu.

17 hodinová operácia neobvyklou skladačkou
Celá operácia prebiehala v rôznych etapách zložených z rôznych úkonov. Pôvodnú tvár sa snažili rozrezať a odstrániť nadbytočné tkanivá. Celý prípad bol výrazne sledovaný médiami americkým, aj médiami z latinskej Ameriky. Lekári mohli na druhý deň po operácií a prvých výsledkoch úspechu prvého kroku operácie, hovoriť o úspechu. Marleino nadmerné tkanivo z veľkej časti odstránili a znížili tak výrazne váhu jej hlavy. Lekárom sa tiež podarilo zreparovať jej nos.

Problém, ktorý zostal aktuálny, bola zväčšená sánka, ktorú nebolo možné odstrániť a upraviť v prvom kroku operácie. Kosť sánky, ktorá rástla spoločne s ostatnými tkanivami na hlave, narástla do veľkých rozmerov a stále bola veľmi ťažká. Namiesto nej sa však lekárom podarilo nasadiť titánovú sánku, na ktorú našili tkanivá svalov, podjazykových svalov, jazyka a ďalších tkanív.