3 ročnú Indonézanku Dilla Anargia Adillu postihol na hlave hydrocefalus

1
4678

Úbohé 3 ročné dievčatko z chudobnej obce v Indonézii postihlo ochorenie známe ako hydrocefalus. Na Slovensku dokonca nie zriedkavé ochorenie známe ako vodnatieľka môže postihnúť aj iné orgány a časti tela. Dilla však mala tú smolu, že ju choroba zastihla vo veľmi malom veku a tiež vo veľmi ťažkej finančnej situácií jej rodičov. Operácia, ktorá by jej mohla pomôcť, je v tejto časti sveta nákladná a chudobní rodičia nezvládnu zaplatiť všetky potrebné chirurgické úkony. Preto sa rodina rozhodla urobiť niekoľko záberov, ktoré chcel prostredníctvom médií vypustiť do sveta. Veria, že s aim tak podarí nájsť finančnú pomoc na záchranu ich dcéry.

Hydrocefalus na hlave mladej Indonézanky

Hydrocefalus na hlave dieťaťa
Výrazný hydrocefalus sa neustále zväčšuje a plní tekutinou. Akoby každé jedlo a prijímaná voda pridávali po trochách objemu hlavy. Obrovská hlava absolútne znemožnila akýkoľvek pohyb. Dievčatko trpí bolesťami krku, hoci sa nedokáže ani zdvihnúť. Jej nohy by dnes nedokázali vôbec chodiť, nie to niesť telo po operácií. Zväčšená hlava napína pokožku na hlave, má problémy so zrakom, keďže jej hlava sťahuje aj okolie očí. Dieťa nepozná hry, ani pohyb. Pre nesmierny tlak tekutiny na jej mozog nedokáže momentálne ani hovoriť, samostatne hrýzť.

(zrejme neoficiálna) Zbierka
V podstate človek z ulice, Brian Steele, založil dievčaťu online zbierku. Nevedel akú sumu stanoviť za konečnú, no určil 5000 USD. Operáciu Dille môžu vykonať v Británií a počíta s tým, že ak peniaze vyberie, pomôže s jej prevozom a operáciou. Trochu riskantný a ambiciózny plán. Žiaľ neexistuje v tejto zbierke žiadna výrazná záruka, že peniaze naozaj poslúžia účelu. Zbierka.

Fotografie: parentdish.co.uk

Comments are closed.