Tip na knihu: Philip Carlo a jeho mrazivý Mraziar

0
1373

IKAR Mraziar PrebalMraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha je príbeh newyorského kráľa porna Richarda Kuklinského. Je to skutočný príbeh o človeku, ktorý s mafiou spolupracoval štyri desaťročia. Unášal kamióny, vyrábal a distribuoval pornografické filmy, vymáhal dlhy, a najmä, odstraňoval nepohodlných ľudí.
Raz objavil jaskyňu obývanú potkanmi a zišlo mu na um, že by v nej mohol nechať zaživa zožrať svoje obete, pri ktorých mafiánskym bossom záležalo na tom, aby pred smrťou mimoriadne trpeli. Hlboko v lesoch sa tak začal jeho dvojitý život. Život úspešného obchodníka a zároveň brutálneho vraha, o čom sa jeho šokovaná rodina dozvedela až oveľa neskôr – po zatknutí.

„Ako vrah robil svoje remeslo mimoriadne dobre. Zdokonalil ho takpovediac na umenie. Nijaká zákazka nebola nad jeho sily, úspešne vykonal všetko, čím ho poverili. Napĺňalo ho to hrdosťou. Tí, čo v podsvetí snovali vraždy, ho ako vraha považovali za špecialistu prvej veľkosti.“ Aj preto ho prezývali Mraziar.

Pozrite si trailer ku knihe Mraziar

Spisovateľ Philip Carlo spracoval vyše 240 hodín rozhovorov s Richardom Kuklinským, ktoré uskutočnil v Trentonskej štátnej väznici. Na detailne vykreslenom pozadí Kuklinského osobného života opísal mnohé z údajne viac ako dvesto mimoriadne krutých vrážd, ktoré tento nájomný vrah spáchal.

Kuklinského obeťami neboli len tí, ktorí prekážali mafiánom. Viacerí zavraždení sa len ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ak mu niekto spôsoboval problémy, riešil ich vraždou. Carlovi sa dokonale podarilo preniknúť do myslenia jedného z najbrutálnejších masových vrahov v dejinách kriminalistiky.

Prečítajte si na BUX.sk úryvok o Zrode kostlivca, stelesnenia smrti.