Android emulátor na PC: Ako spustiť Android aplikácie vo Windows?

0
7760

Nepochybne je mnoho ľudí takých, čo podľahnú kúzlu svojho Android telefónu, a keď oň prídu, cítia sa ako ryby na suchu. Priznám sa, že aj v mojom prípade mi niektoré aplikácie a hry chýbajú, pokiaľ nie som za počítačom. Či už pre podobný, alebo iný dôvod, zrejme aj vy budete hľadať spôsob, ako si zahrať a spustiť aplikácie Android na počítači. Prakticky to nie je možné. V každom prípade však vývojári aplikácií na Android vyrábajú všetko na klasickom počítači a pre nich je určený SDK tool balíček z oficiálnych stránok Androidu. Problém však je, že bežný používateľ počítačov a bežný užívateľ internetu si neporadí ani len s inštaláciou, nieto so spustením. Pre tých, čo sú bezradní, je ešte jedna možnosť.

bluestacks, emulátor Android

BlueStacks
BlueStacks je freeware program, ktorý vám umožní spustiť aplikácie APK (Android),na vašom počítači. Je nutné si nainštalovať poslednú verziu programu z oficiálnych stránok. Po spustení programu získate náhľad, akoby ste boli na malom tablete. Tam je na výber niekoľko aplikácií, menu s výberom jazykov aj češtinou aj so slovenčinou. Ovládanie je podobné ako na klasickom dotykovom displeji, len s tým rozdielom, že všetko ovládate myšou.

Android emulator pre PC

Spúšťanie aplikácií a výber
Hneď máte nainštalovaných niekoľko aplikácií a hier. Pokiaľ vás nenadchýnajú také klasicky ako Angry Bords, Ninja Fruit, rozprávajúci kocúr Tom a mnoho iných hitoviek, môžete siahnuť po čomkoľvek inom. Ak sa vo vašom počítači nachádza nejaká aplikácia vo formáte APK, stačí ju otvoriť dvojklikom, pretože aplikácia k sebe asociuje APK súbory. Ak otvorenie neprebieha, skúste nájsť adresár programu a vyhľadajte súbor HD-ApkHandler.exe, do ktorého stačí aplikáciu preniesť jednoduchým uchopením myšou. Následne by sa mala aplikácia APK spustiť v programe.

Android emulator pre PC

Ak chcete konkrétnu aplikáciu, odporúčam buď siahnuť po nainštalovanej aplikácií AMAZON, alebo 1st Market, kde sú aplikácie podobne ako na Google Play. Tam už si vyhľadáte aj konkrétnu jednu.

Android emulator pre PC

Zaujímavosti programu
Zaujímavosťami tejto aplikácie je fakt, že je naozaj použiteľná ako náhrada za Android v mobile, či v tablete. Jednak komunikuje s internetovým pripojením, je možné sa prihlásiť na sociálne siete a používať aplikácie s prihlásením. Zároveň je možné využívať rôzne funkcie vzájomného prepájania. Tak ako na moble, aj tu funguje, hoci sme na PC, vlastne takmer všetko. Pri niektorých hrách sa môže objaviť absencia len konkrétnych zvukov. Treba si tiež uvedomiť, že aplikácia nie je systémom Android, len umožňuje spustenie aplikácií, ktoré vyžadujú Android. Niektoré prvky si však zachováva. Napríklad horný riadok s dokončenými úlohami a notifikáciami, ktorý sa dá potiahnuť dole a udržať.

Android emulator pre PC

Aplikáciu si môžete stiahnuť na stránkach výrobcu: bluestacks.com  (do 9 MB)