Naučte sa mať radi svoje telo. Vyskúšajte tieto rady

0
2727

Keď nie sme spokojní s našim telom, obvykle sa zapíšeme na všelijaké cvičebné kurzy a jeme len šalát…dobrá správa! Na to aby ste sa cítili lepšie nepotrebujete žiadne diéty. Vyskúšajte týchto 5 jednoduchých spôsobov a naučte sa mať radi samých seba.

Neporovnávajte sa

Každý je iný, takže nemá zmysel rozmýšľať nad tým prečo nevyzeráte ako váš súrodenec, kamarát či sused. Nezabudnite: Nezáleží na tom, ako sebavedome vyzerá človek, s ktorým sa porovnávate, aj on môže zápasiť s rovnakými pocitmi ako vy.

Buďte pozitívny

Určite máte niektoré časti svojho tela, ktoré máte menej radi ako zvyšok. Pri pohľade do zrkadla si hovoríte ako si želáte mať menší nos, chudšie ruky…povedzme, že máte trochu silnejšie stehná, namiesto toho, že si želáte aby boli chudšie sa sústredte radšej na to, čo všetko úžasné vďaka nim dokážete.

Zvážte využívanie sociálnych médií

Nielenže trávime na sociálnych médiách veľa času, ale tiež im dovolíme ovplyvňvať naše vnímanie samých seba vďaka nespočetným fotkám fintes modelov a dokonalých tiel. Ak sa vďaka stránke či osobe, ktorú sledujete cítite horšie, jednoducho ich prestnte sledovať.

Uvoľnite sa

Sme len ľudia. Nemôžeme očakávať, že budeme vždy dokonalí. Je normálne mať deň, kedy sa necítite so sebou práve spokojní. Pokiaľ si dokážete udržať prevahu tých dobrých dní, je to úplne v poriadku.

Predstierajte to…

…kým to nedokážete. Ak sebavedomie nepríde samo, predstierajte ho. Predstierajte ho na pár dní, kým nezačnete vidieť to čo vidia ostatní. Ste krásni 🙂

Čítajte tiež:

Kristen Bell radí mladým ako sa najlepšie vyrovnať s úzkosťou

Ako počas dňa zažívať pociť šťastia čo najčastejšie

O čom snívame – 7 najčastejších sexuálnych fantázií