Láska ide cez peniaze

0
2705

Keď ide o výber životného partnera, niektorí ľudia zvažujú viac kritérií ako iní. Martina Paillantová z Brooklynu sa neuspokojí s nikým, kto má úverové hodnotenie horšie ako 700 bodov. „Potrebujem muža, ktorý sa vie postarať o seba a svoje financie,“ hovorí 22-ročná Newyorčanka.

cashbox-1642989_1920

Láska podľa dlhov

Podobné priority nie sú až také prekvapujúce. Generácia Y je najzadlženejšia v histórii. Štúdia z minulého roku ukázala, že ľudia s hodnotením vyšším ako 750 majú väčšiu šancu zostať spolu. U dvojíc s menej ako 600 bodmi hrozí až 3-krát väčšie riziko rozchodu. Ani rozdielnosť spolužitiu nepristane – bodový rozdiel 66 a viac bodov znamená o 24% väčšiu pravdepodobnosť rozchodu.

Finančná expertka a autorka Lynnette Khalfani-Coxová hovorí, že úverové hodnotenia predstavujú praktický a jednoduchý spôsob, ako zistiť, či je potenciálny partner zodpovedný, či si vie určiť priority a či sa naňho dá spoľahnúť. Podľa nej je rozhodnutie overiť si úverovú históriu dôležité. Financie ús totiž najčastejší dôvod rozvodu v USA. „Manželstvo a vzťahy celkovo nie sú len o citovom pute. Z veľkej časti ide o finančný záväzok. Podľa mňa je to múdry krok,“ hovorí Khalfani-Coxová.


Prečítajte si :Exekúcia pre 100 eur – hrozí nám všetkým

Podľa štúdie od Bankrate sa na úverové hodnotenie pýta 43% žien a 32% mužov. Khalfani-Coxová hovorí, že to nevypovedá o tom, či idú ženy viac po peniazoch. „Úverová história nemá nič spoločné so stavom účtu či výplatou. Ukazuje však fiškálnu zodpovednosť a schopnosť platiť účty na čas.“

No nie všetci odborníci na randenie túto stratégiu podporujú. Brian Howie, autor knihy Ako nájsť lásku za 60 sekúnd, hovorí, že je to absurdné. „Nízke úverové hodnotenie nemusí vždy znamenať, že je človek nezodpovedný. Možno sa ocitol vo vážnej situácii, kedy musel siahnuť na svoje finančné dno.“

Hľadanie dokonalého partnera môže byť beh na dlhé trate. No ako pre každého, aj pre tých, ktorí hľadajú finančnú stabilitu, sa nájde jednoduchší spôsob.

Čítajte tiež:

Aký byt kúpite za 200 000 € v Bratislave a aký v Európe2

Táto tajná prísada vám zdokonalí smoothie


Zdroj: http://nypost.com/2016/08/25/i-only-date-guys-with-high-credit-scores/