Pôžička na dovolenku – oplatí sa?

0
3076

Pomaly už prichádza doba letných mesiacov a spolu s ňou čas prázdnin a dovoleniek. Ale ešte o niečo skôr, niekedy na prelome jari a leta, si musíme začať svoju dovolenku plánovať. Popri bežných záležitostí, na ktoré musíme myslieť, sú tými najdôležitejšími práve finančné aspekty, podľa ktorých sa riadime a prispôsobujeme im naše možnosti strávenia svojej dovolenky. Ak nám z akéhokoľvek dôvodu peniaze nestačia a dovolenku si napríklad kvôli deťom odpustiť nemôžeme, je potrebné sa dôkladne zamyslieť nad svojimi finančnými schopnosťami a možnú pôžičkou.

V akom prípade si zobrať pôžičku?

Jedna z najdôležitejších otázok, na ktorú si človek musí odpovedať, keď sa nachádza v ťažšiej finančnej situácii a chystá sa na prázdniny. Hoci sa zdá, že pôžička na dovolenku je presne ten typ pôžičky, ktorý si každý môže odpustiť, existujú situácie, kedy je pochopiteľná, alebo prijateľná. Je dokázané, že pred dovolenkou si požičiavajú najmä notorickí neplatiči a dlžníci, ktorí sa v dlhoch pohybujú pravidelne alebo sa práve pôžičkou na dovolenku zadĺži a chytí na dlho do pasce. Ak splácanie pôžičky sa už pred podaním žiadosti javí ako nereálne alebo ťažko realizovateľné, je pomerne hlúpe si požičiavať na niečo, čo k životu nevyhnutne nepotrebujeme.

pozicka dovolenka

Samozrejme existuje aj iný typ ľudí a odlišné životné situácie. Napríklad máte adekvátne zamestnanie, u ktorého celkom iste viete, že budete schopní bez väčších problémov splácať alebo máte pred dovolenkou nečakané výdavky, napríklad na opravy, a ušetrené peniaze rovnako tak nečakane zmiznú alebo existuje voči vám rad nesplatených pohľadávok. Môžu nastať rozličné situácie, ale vždy je na prvom mieste ujasniť si, či sme schopní pôžičku bez väčších problémov splatiť a že si do budúcnosti nezaděláme na veľké problémy. Stačí len nepodľahnúť svojim emóciám a zvážiť svoje možnosti.

Kde si pôžičku dohodnúť?

Rovnako ako u každej inej pôžičky existuje aj v tomto prípade dosť možností, kde si všetko potrebné zariadiť. Ak si nebudeme požičiavať u známych a priateľov, ako prvá nás môže napadnúť pobočka turistickej kancelárie alebo agentúry, kde presne spočítajú všetky náklady na dovolenku, a to vrátane doplnkových služieb alebo vreckového, takže presne viete koľko si požičať. Najskôr vám neponúknu najvýhodnejšie podmienky, ale máte všetko vyriešené na jednom mieste.

Ďalšou možnosťou je tiež vybrať a použiť peniaze z osobnej kreditnej karty (nezamieňať za debetnú kartu). Táto možnosť sa najmä hodí vo chvíli, keď viete, že vybranú sumu čoskoro splatíte alebo si potrebujete požičať len časť peňazí na dovolenku. Je to jeden z viacerých pohodlných spôsobov, kedy sa vás nikto na nič nepýta a peniaze máte ihneď k dispozícii. Nevýhodou je krátka doba splatenia.

pozicka na dovolenku

Inou možnosťou je štandardný spotrebiteľský úver, čiže osobná pôžička na čokoľvek. Hneď sa ponúkajú dve varianty tohto úveru – bankový a nebankový. Čo sa týka bankových pôžičiek, tak celý proces úveru je náročný a zdĺhavý. Väčšinou musíte kvôli pár tisíc priniesť hromadu dokumentov a dlho čakáte na schválenie s neistým koncom, navyše šanca na kladné vyjadrenie je oveľa nižšia ako u nebankových pôžičiek.

Tie predstavujú priaznivý a optimálny spôsob, ako si požičať menšiu sumu peňazí – vhodnú napríklad na dovolenku. Pravdepodobnosť získania finančnej pomoci je mnohonásobne vyššia, proces schválenia je oveľa kratší a nikto sa na vás nepozerá cez prsty. Navyše, keď si pôžičku vybavíte online, vyhnete sa akémukoľvek nepríjemnému osobnému stretnutia, nikam nemusíte a peniaze máte do pár minút hneď k dispozícii na svojom osobnom účte. Ešte k tomu si podľa svojich požiadavkov sami doladíte výšku sumy, dobu splácania a úrokovú sadzbu.

Informačný partner – http://pozicky247.com