Sekty, ktoré neustále šokujú celý svet svojou absurdnosťou

0
4585

Keď sa povie slovo sekta, každý si pravdepodobne prestaví kruhový stôl, sviečky a mŕtveho barana na stole. Takto máme sekty zafixované vďaka americkým filmom. Avšak, bohužiaľ, ak by sekty vyzerali iba takto, svet by spal kľudnejšie. Dnešné moderné sekty sa skôr hrajú s psychikou človeka, ktorá je veľmi a ľahko formovateľná. Redakcia Zaujímavosti pre vás pripravila zoznam tých najhorších svetových siekt, a ohavných činov, ktoré spáchali.

26080448 - collage of a gothic priestess sect made with same woman with different expressions

Svetové sekty a ohavné činy, ktoré spáchali

Sekta Kostol eutanázie

Vzhľadom k obmedzeným kapacitám zeme vznikla v Bostone sekta s názvom „Kostol eutanázie“, ktorá sa podujala udržovať populáciu na zemi v správnej miere. Skupina ľudí chcela zabrániť preľudneniu planéty. Sekta však o sebe tvrdí, že nepropaguje vraždy a vykonáva len činy, s ktorými súhlasia samotní jej členovia. Tvrdí, že aby sme planétu zachránili, musíme sa zabiť.

Sekta Božie deti

Ako prostriedok vyznávania svojej viery preferujú sex s deťmi. Paradoxom je, že sektu založil bývalý pastor, David Berg, ktorý si bibliu vysvetľoval po svojom. Jej členovia prehlasovali, že sex s deťmi je ich povinnosťou vyplývajúcou z Biblie. Členovia ju zredukovali iba na pasáže hovoriace o láske k blížnemu a na sex tu majú poradovník. Deti, ktoré sa do sekty narodia sú rodičom odobrané a je v nich vychovávaná nenávisť voči rodine.

25997749 - praying monk in the dark paris catacombs

Sekta Nebeská brána

Členovia sekty Nebeskej brány veria, že aby boli vykúpení, musia opustiť zem. Zakladatelia sekty o sebe tvrdili, že sú mimozemskí proroci, ktorí prišli na zem zachrániť populáciu pred katastrofou. Zabrali najmä ich fiktívne videá, na ktorých opúšťali svoje telá na ceste za spásou. Keď sa v roku 1997 blížila k zemi Hale Boppová kométa, tvrdili, že je na nej vesmírna loď. Pri masovej samovražde pod zámienkou na odchod na kométu zomrelo 39 ľudí.

Sekta Kolónia Dignidad

Kolónia Dignidad v Chile, ktorá bola odhalená len nedávno šokovala celú Južnú Ameriku. Uzavretá komunita, ktorá ktorá žila na vidieku v Chile pod dozorom bývalého nacistu, ktorý tu zneužíval deti. Vytvoril si vlastný svet. Tento príbeh bol nedávno sfilmovaný, pozrite si trailer.

Čítajte tiež:

Bermudský trojuholník je pasé. Toto sú tri najstrašidelnejšie miesta na zemi

Tip na výlet. Na potulkách po maďarských mestách

Historickí zvrhlíci. Sigmund Freud