Ako dať po lete do poriadku namáhané vlasy a pokožku

0
2658

Slnečné dni strávené na pláži nám pripadajú ako skvelý nápad, až kým nepríde september. Presne vtedy totiž vystrieda krásne letné opálenie suchá pokožka, fľakatá koža a žiarivý melír sa zmení na mosadzný. Ponúkame vám sprievodcu na nápravu letných škôd od hlavy po päty.

girl-1593755_1920

6 tipov, ako dať po lete do poriadku namáhané vlasy a pokožku

TMAVÉ ŠKVRNY NA TVÁRI

Vystavovanie pokožky slnku zvyšuje tvorbu melanínu, čo nám nevyhnutne spôsobuje hnedé fľaky na tvári. Ak si chcete vyhladiť pleť, musíte sa zbaviť odumretých buniek (rýchlejšie tak vyblednú nové škvrny) a rozjasniť staršie (tvrdohlavejšie) fľaky. Po očistení pokožky si dva-trikrát týždenne pretrite pokožku špeciálnymi vatovými tampónmi s kyselinou glykolovou a rovnako často používajte aj retinolový pleťový krém. (Tip: zmiešajte retinol s hydratačným krémom, vyhnete sa tak počiatočnému vysychaniu alebo podráždeniu kože.)

SUCHÁ POKOŽKA NA TELE

Slnko (a horúčava a chlór a slaná voda) vedia neuveriteľne vysušiť pokožku. Napraviť sa to dá našťastie veľmi jednoducho: zvlhčovaním. Hľadajte prípravky s obsahom glycerínu (ktorý pomáha dostať vlhkosť do pokožky) a aplikujte ich každý deň hneď po sprchovaní. Čoskoro sa budete znovu cítiť zamatovo jemne.


Prečítajte si: Zvládnite umenie riasenky s týmito 9 tipmi pre krásu

SUCHÁ POKOŽKA NA TVÁRI

Ľahké mlieka, na ktoré ste sa spoliehali celé leto, vám na jeseň stačiť nebudú. Prejdite na krémovejšiu konzistenciu, najlepšie na takú s obsahom kyseliny hyaluronovej. Tá udrží vlhkosť v pleti bez toho, aby ste mali pocit veľkého zaťaženia.

DRSNÉ, POPRASKANÉ PÄTY

Nijaká pedikúra bohužiaľ nevydrží záťaž, ktorú zažívajú naše chodidlá v lete. Stvrdnutú pokožku na pätách vám pomôže zmäkčiť pemza (v spojení so silnými rukami). Alebo vyskúšajte špeciálne zlupovacie ponožky na nohy, vďaka ktorým sa vaše chodidlá zbavia odumretých buniek samé. Stačí si iba vybrať.

MOSADZNÝ MELÍR

Otrasný oranžový odtieň typický pre vlasy v tomto období je najhorší. Najmä ak vám ručne nanesený melír (alebo štýl balayage) poriadne prevetrá peňaženku. Kúpte si takzvaný silver šampón alebo kondicionér a pustite sa do umývania. Chladné fialové odtiene pomôžu zneutralizovať teplé mosadzné a vďaka tomu sa priblížite k farbe, ktorú ste mali na začiatku leta.

girl-1461916_1920

SUCHÉ KONČEKY

Poďme pekne po poriadku: Rozstrapkané končeky, ktoré nestoja za záchranu, si dajte skrátiť. Potom si na vlasy po každom druhom umytí naneste namiesto kondicionéra výživnú masku. Nechajte ju pôsobiť na celých vlasoch – okrem korienkov – aspoň tri až päť minút, potom ju zmyte. Nakoniec si iba do končekov votrite zopár kvapiek oleja. Och, a vynechajte tepelnú úpravu, ak je to možné.

Čítajte tiež:

Život bez mejkapu sa vám úplne zmení

Podľa týchto znakov zistíte či je vaše dieťa génius


Zdroj: http://www.purewow.com/beauty/summer-damage-beauty-repair