8 vecí, ktoré škodia vašim vlasom

0
3275

Každé pravidlo má svoju výnimku, no ak máte citlivú pokožku alebo chcete, aby boli vaše vlasy zdravšie a pevnejšie, niektorým veciam by ste svoju „hrivu“ nemali vystavovať. Diane C. Bailey a Carlina Ortega, kaderníčky a odborníčky , prezradili, čomu sa vyhnúť.

vlasy

  1. Chlór

Ak radi plávate, nehrozí, že by ste nikdy neprišlo do styku s chlórom. Keďže však vysušuje vlasy a pokožku, je dôležité zbaviť sa ho čo najskôr, najlepšie pomocou špeciálneho šampónu. Nezabudnite vlasy vyživiť dobrým kondicionérom alebo maskou.

  1. Umelé vône

Vlasové produkty obohatené o umelé vône väčšinou obsahujú aj potenciálne zdravie ohrozujúce ftaláty. Skúste sa poobzerať po výrobkoch s prírodnými vôňami na báze esenciálnych olejov alebo extraktov.

  1. Umelé farbivá

Tie sa v produktoch na vlasy vyskytujú bežne. Nájdeme ich v šampónoch, rôznych géloch či voskoch a, samozrejme, vo farbách. Niektoré umelé farbivá sa však vyrábajú z ropy a čiernouhoľného dechtu, takže je lepšie sa im vyhnúť. Ak si chcete zmeniť farbu vlasov, stavte radšej na svetlý alebo tmavý melír. Pri ňom totiž pokožka hlavy neprichádza do priameho kontaktu s farbou.

  1. Sulfáty

Niektoré silné sulfáty ako napríklad laurylsulfát a laurethsulfát sodný vysušujú pokožku hlavy a vlasy, z ktorých okrem toho aj vymývajú farbu. Namiesto toho skúste siahnuť po výrobkoch s decyl glukozidom, čo je jemný rastlinný tenzid, ktorý vaše vlasy bezpečne umyje.

  1. Propylénglykol

Táto zložka pôsobiaca ako zvlhčovač je bežná súčasť vlasových produktov. Môže však podráždiť pokožku. Spoľahlivo ho nahradí bambucké maslo, rastlinný glycerín alebo arganový olej, ktorý je veľmi vhodný pre citlivý pokožku.

vlasy

  1. Gumičky na mokrých vlasoch

Vlasy sú najcitlivejšie, keď sú mokré. Ak ich vlhké zopnete do chvosta, ľahko sa polámu. Nechajte ich prirodzene vysušiť, až potom s nimi manipulujte.

  1. Výrobky na báze oleja na pokožke hlavy

Vlasové oleje používajte len na končeky. Ich aplikácia na pokožku spôsobuje mastenie. Vlasy si budete musieť častejšie umývať, čím sa skôr poškodia a stratia lesk.

  1. Čierna farba na vlasy

Ak aj radi experimentujete s farbami, čiernej sa radšej vyhnite. Keby ste si to totiž rozmysleli, tak ľahko sa jej nezbavíte. Nielen, že to bude drahé, ale zničí vám to vlasy. Odborníčky preto neodporúčajú tmavšiu farbu ako tmavohnedú.

Zdroj: bustle.com

Čítajte aj:

Prečítajte si, ako spraviť vaše deti pozitívnejšie a úspešnejšie v škole aj aktivitách.

Úspešná manželka Billa Gatesa: Melinda Gatesová

Zvládnite umenie riasenky s týmito 9 tipmi pre krásu