Život bez mejkapu sa vám úplne zmení

0
3083

Poznáte tie lenivé víkendové dni strávené doma, keď sa neobťažujete s mejkapom? Aké by to asi bolo, keby bol taký každý deň? Pozreli sme sa na to, čo by ste mali očakávať, ak sa rozhodnete prestať nosiť mejkap.

makeup-1289325_1920

Spočiatku vám môže klesnúť sebavedomie

Vieme, aké myšlienky vám asi víria v hlave. Nebudete pôsobiť unavene? Menej príťažlivo? Nebudú si známi o vás šuškať? Odpoveď znie: nie. Pravdepodobne si to nikto nevšimne. A keď si uvedomíte, že každé ráno ušetríte pol hodinu a svet sa nezrúti, vaše sebavedomie bude späť.


Čítajte tiež: Domáca kozmetika: Vyrobte si pleťový púder

Budete menej pod stresom

Dodržiavanie skrášľovacej rutiny vie byť otrava. Rozotreli ste si mejkap rovnomerne? Nemáte zalepené riasy? Rozmazanú linku? Život bez mejkapu vás týchto starostí zbaví. A budete mať viac času na dôležitejšie veci.

eye-15699_1920

Môže sa vám zlepšiť stav pleti

Krém, korektor, mejkap, púder… na tvár si toho dávame poriadne veľa. Celý deň s toľkými vrstvami a nedokonalé odlíčenie pred spaním sa podpisujú pod upchaté póry a s tým spojené problémy s pleťou. Keď sa tohto všetkého zbavíte a necháte svoju tvár dýchať, budete prekvapené, ako vám môže opeknieť pleť.


Čítajte tiež: Blogerka vo videu radí, ako sa stať ráno zo ženy krásnou superženou

Prestaňte nosiť mejkap a môžete omladnúť

Najmä, ak mejkapom nešetríte. Veci, ktoré sa bežne snažíte zakryť – pehy okolo nosa, červeň na lícach – vám v skutočnosti dodávajú mladistvý výraz.

Starostlivosť o pleť sa môže stať vaším koníčkom

Pokiaľ sa máte zbaviť mejkapu, zrejme sa začnete viac zaujímať o krémy, masky, séra a vôbec čokoľvek, vďaka čomu bude vaša pleť zdravá a svieža. A verte, ona sa vám poďakuje.

skin-care-937667_1920

Budete viac dbať o svoje vlasy

Život bez mejkapu neznamená, že sa človek úplne opustí. Ušetrené minúty môžete ráno využiť na skrotenie svojej hrivy a vyskúšanie účesov, na ktoré ste doteraz nemali čas.

Možno si uvedomíte, že mejkap nepotrebujete (alebo len málo)

Po istom čase bez mejkapu vám jeho pocit na tvári môže pripadať čudný až nepríjemný. A ťažký. Možno namiesto neho zvolíte len trošku BB krému, alebo si na pleť nebudete dávať nič a zameriate sa na oči alebo pery. Hlavné však je, že sa na seba aj na svet okolo pozriete z inej perspektívy.

Čítajte tiež:

Inšpiratívne ženy v dejinách: Z týchto osobností si môžeme brať príklad

Zvládnite umenie riasenky s týmito 9 tipmi pre krásu


Zdroj: http://www.purewow.com/beauty/what-might-happen-if-you-stop-wearing-makeup