Recenzia: Mechanic Resurrection

0
2381

Tomu sa hovorí pomsta … Najnebezpečnejší nájomný vrah na svete Arthur Bishop (Jasom Statham) svoju vražednú minulosť už dávno zavesil na klinec. To sa však veľmi rýchlo zmení, keď jeho najobávanejší nepriateľ unesie jeho priateľku (Jessica Alba). Záchrana však nie je taká jednoduchá ako sa na prvý pohľad môže zdať. Pre záchranu musí vykonať tri nemožné vraždy, kde minimálnu šancu uspieť má iba on. Teraz musí využiť všetky schopnosti, aby tieto vraždy dokázal nakamuflovať, aby vyzeralo ako nehody a zároveň tým zachránil svoju milovanú.

Prečítajte si: Recenzia: Jednotka samovrahov

_D3S2056.NEF

Osobné hodnotenie

Ako to už samotný názov filmu naznačuje, ide o jedného klasického hrdinu – mechanika, ktorý bojuje proti zápornej postave. Aj v tomto filme nechýba láska a samozrejme niekoľko misií a úloh, ktoré nás nechajú v neustálom napätí. Prvú tretinu filmu by som označila za úvod, ktorý nás má oboznámiť o postavách, a tým sa divák stotožnil so samotnými hercami. Napriek tomu, že ide o trocha jednotvárny začiatok, nič sa ním nedá pokaziť.

Keď sa konečne dostaneme k akcií, Bishop musí splniť 3 odlišné ciele, pričom zakaždým sa jedná o vraždu. Tým zanechávajú diváka v strehu a musím povedať, že ani jedna scéna diváka nesklame. Ide o veľmi poctivé spracovanie tak príbehu ako aj samotných scén. Tým, že sa každá vražda odohráva v inom prostredí, dokážeme si užiť nie len dej, ale aj samotný vzhľad a pozadie scén.

Keď sa však film dostáva do finále, ide o klasický scenár, ktorým síce autor nič nepokazil, no zároveň ani nezaujal. Strieľanie, výbuchy a pästný súboj, čo síce milovník akčného filmu ocení, no väčšina z nás sa bude tešiť na koniec.

Celkové hodnotenie 3/5

Čítajte tiež:

Byť vegetariánom v Ázii sa neoplatí

Pilot sa pomýlil a pristál o 7 000 kilometrov inde. Pasažieri dostali bagetu.