Toto potrebujete vedieť o spánku na chrbte

0
4193

Spanie na chrbte

Zobúdzate sa každé ráno na chrbte s vystretými nohami a rukami pri tele? Môžete si blahoželať, pretože spíte v najzdravšej polohe. Máme však pre vás štyri ďalšie tipy ako svoj spánok ešte vylepšiť. 

15127231 - sleeping sexy woman in the bed, white background

Spite na vankúši

Keď spíte na chrbte, hlavu by ste mali mať o niečo vyššie ako zvyšok tela. Pažerák bude v takom prípade nad žalúdkom a vyhne sa vám nepríjemné pálenie záhy. Jedlo ani kyselina totiž nebudú môcť cestovať nahor k ústam.

Jedzte pred spaním s mierou

Spanie na chrbte výrazne znižuje pravdepodobnosť pálenia záhy. Ťažké jedlo pred spaním však nie je dobrý nápad ani pri odpočívaní v správnej polohe. Snažte sa jesť maximálne dve hodiny pred zaľahnutím do postele.

Investujte do chrániča matraca

Pri spaní na chrbte je dôležité, aby vaše telo bolo podopierané rovnomerne. Preležaný alebo hrboľatý matrac vám spôsobí bolesti. Hľadajte matrac, ktorý je rovnomerne tvrdý. Ak momentálne neuvažujete o kúpe nového modelu, zaobstarajte si aspoň chránič matraca, ktorý veľmi pomáha.

Pod kolená umiestnite vankúš

Hoci má táto poloha mnohé výhody, spanie na chrbte môže zaťažiť váš chrbát. Tlak naň zmiernite jednoduchým trikom. Pred spaním si vložte pod nohy vankúš. Ráno sa zobudíte oddýchnutý a bez bolestí.

Čítajte tiež:

Démoni a ochrnutie počas spánku. Prekonali ste spánkovú paralýzu

Ako si natrénovať spánok – naučte sa poriadne si pospať 

 


Zdroj:https://www.purewow.com/wellness/tips-for-back-sleepers