Porovnali sme internáty vo svete, luxus verzus plesnivé steny

0
5179

Slovenskí študenti môžu o peknom a komfortnom bývaní na moderných internátoch zatiaľ iba snívať. Ak si však univerzity a prevádzkovatelia ubytovacích zariadení vezmú príklad z tých najlepších internátov v zahraničí, úroveň študentského bývania u nás poskočí nahor. Ktoré sú tie najkrajšie internáty?

S príchodom nového akademického roka je téma kvality našich internátov opäť aktuálna. Ich nie veľmi dobrý stav máta tunajších študentov dlho. Pokiaľ sa nepristúpi k modernizáciám, problémy spojené s ubytovaním budú ešte väčšie. Aby sme ich trochu odbremenili, ukážeme im najkrajšie internáty sveta, ktoré môžu správcov našich ubytovacích zariadení inšpirovať.

Vyberáme najkrajšie internáty sveta

Tietgenkollegiet -   dac.sk

Čitajte: Prehľad internátov aj cien!

Tietgenkollegiet (Kodaň) – Severské krajiny vedia ponúknuť študentom dokonalé podmienky, čo potvrdzuje aj Tietgenkollegiet. 7-poschodovú kruhovú budovu kolaudovanú v roku 2006 ocenili aj titulom Najlepší internát sveta.

Flagler College Florida - campustocity.org

Flagler College Campus (Florida) – Príjemné prostredie, teplé počasie a hlavne kvalitatívna úroveň izieb zdobí najkrajší americký internát postavený v meste St.Augustine na Floride.

Internát Brownovej univezity - brown.edu

Čítajte: Každoročný prievan v peňaženke, začala sa škola

Internát Brownovej univerzity (Providence) – Medzi top objekty musíme zaradiť aj internát Brownovej univerzity v americkom Providence. Zvonku vyzerá ako obyčajný viktoriánsky dom, no interiér zdobí luxus na najvyššej úrovni, ktorým nepohrdne žiadny študent.

Royal Roads Campus (Victoria) – V zámorí sídli aj ďalší z dokonalých internátov. Tentoraz hovoríme o objekte v Kanade, konkrétne Royal Roads Campus v kanadskej Victorii, ktorý bol otvorený v roku 2005.

universidade de coimbra - tripper.pt

Universidade de Coimbra Campus (Coimbra) – Päticu top internátov uzatvárajú študentské domovy v areáli najstaršej portugalskej univerzity v meste Coimbra. Každý z objektov dýcha históriou niekdajšej južanskej architektúry, ktorú nájdeme v interiéri aj v okolí objektov.

Internáty, na ktorých by ste bývať nechceli

Ak sme vám ukázali tie najlepšie internáty sveta, v ktorých by chcel bývať asi každý študent, pozrieme sa aj na dva nechutné študentské domovy. Pri pohľade do ich útrob budeme vďační aj za to málo, čo máme doma. Pretože toto je naozaj posledná cenová skupina.

Goche Delchev studentski dom - meta.mk

Goche Delchev Studentski dom (Skopje)– Najväčší macedónsky internát s kapacitou 1200 lôžok patrí k najhorším na svete. Plesnivé steny, deficit teplej vody a katastrofálna jedáleň s tým istým jedlo každý deň. Čo myslíte, dá sa takto prežiť pár rokov štúdia?

Internát Bath  - cas.sk (zdroj Northfoto)

Internát univerzity Bath (Bath) – Bývaniu na internáte v katastrofálnom stave sa nevyhli ani študenti žijúci v anglickom meste Bath. Podľa dávnejších informácií britských médií sa jedná o najhorší internát (nielen) na ostrovoch.

Pohľad na najkrajšie internáty sveta v nás môže vyvolať sklamanie z toho, že naši študenti si podobné podmienky ubytovania nevyskúšajú. V porovnaní s dvoma internátmi predstavenými ako tie najnechutnejšie však doma máme celkom slušný štandard. Napriek tomu sa premene internátov na modernejšie ubytovacie zariadenia vyhýbať nesmieme, keďže znakom vyspelej krajiny sú aj kvalitné univerzity a moderné študentské domovy.

Čítajte tiež:

Fotka so živým tigrom, vieme kde

Ako previesť nehnuteľnosť na blízku osobu: Darovanie verzus dedenie