Umrel David Bowie (69), len pár dní po vydaní nového albumu

0
2521

david-bowie-2013

Nestačí, že nedávno hudobnú scénu opusti spevák a zakladateľ skupiny Motörhead, Kimmy Kilmister (70), dnes nás zastihla ďalšia šokujúca správa – hudobná legenda David Bowie umrel a nadobro tak odišiel do hudobného neba. Pre hudobných fanúšikov po celom svete je to zdrvujúca informácia…

Len pred pár dňami sme písali o vydaní nového albumu Blackstar a dnes ráno prišiel absolútne nečakaný oznam o Bowieho úmrtí. Mnohí si mysleli a dúfali, že je to nejaký nepekný hoax, ale nanešťastie opak je pravdou. Bowie odišiel dnes ráno, v tichosti a pokoji, obklopený svojou milujúcou rodinou. 18 mesiacov statočne bojoval so zákernou rakovinou, ale bohužiaľ, svoj boj prehral.

Rodina uverejnila správu na Twitteri a Facebooku a žiada verejnosť o rešpektovanie súkromia.

Bez názvu

Bowie trpel dlhodobými zdravotnými ťažkosťami – v roku 2004 absolvoval operáciu srdca a prvé príznaky ochorenia boli evidentné pri jeho koncerte v Prahe, ktorý kvôli neutíchajúcim bolestiam musel predčasne ukončiť. Verejne vystupoval už len v roku 2006 v rámci charitatívneho projektu v New Yorku, od tej doby sa vystúpení stránil a venoval sa nahrávaniu a skladaniu.

V piatok 8. januára, na svoje 69. narodeniny vydala táto britská hudobná legenda svoje posledné album Blackstar.

Hudobný svet prišiel o ďalšieho génia, znamenitého umelca a hudobníka.

Rest in Peace, David…

 

Photo credit © michaelcavacini.files.wordpress.com