3 najtrápnejšie horory za poslednú dobu + 1 prekvapivo dobrý

0
3816

horor zraloknado

Svet sa delí na dve kategórie ľudí – tých, čo horory jednoducho milujú a tých, ktorí ich jednoducho vôbec nepozerajú. Pre niekoho platí, že čím viac krvi, tým lepšie, iní majú radšej poriadne napätie, kde tuhnú aj posledné chlpy. Či už pozeráte horory, alebo nie, niektoré vám určite uniknúť nemohli. Prečo? Lebo sa v pamätiach mnohých ľudí zaryli ako veľmi trápne a lacné horory, ktoré namiesto strachu vyvolali skôr smiech a pohoršenie. Videli ste niektoré z týchto? Tieto tri horory patria určite medzi tie najtrápnejšie, no našli sme aj jeden, ktorý bol prekvapivo veľmi dobrý a pozerateľný. A ako čerešnička na torte – bez kvapky krvi.

 

Žraloknádo (Sharknado, 2013)

Do najobľúbenejšieho mesta v Kalifornii, Los Angeles, sa blíži obrovská búrka, ktorá všetko zmení. Búrka je taká silná, že všetky žraloky, ktoré doteraz ostali iba pod hladinou mora, lietajú vo vzduchu a na súši a prenáša ich veľký vzdušný vír. Toto tornádo plné žralokov zabíja ľudí a straší obyvateľov Los Angeles. Ako sa s ním ľudstvo vyrovná a ako prežije?

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale miera mojej tolerancie skončila vo chvíli, keď sa žraloky snažili prehrýzť do auta cez jeho podvozok. Logiku, technické a vedecké detaily tu nikto neriešil. Ale predsa len by ma zaujímalo, ako žraloky žrali ľudí bez ich rozkúskovania a ako sa dá prežiť pád v žraločom bruchu. Tu to predsa len už presiahlo hranicu, kde sa človek touto hlúposťou môže len baviť. Honajz, csfd.cz

 

vrazdiaca pneumatika horor

Vraždiaca pneumatika (The Rubber, 2010)

Rozzúrená pneumatika menom Robert v sebe objavila deštruktívne a telepatické schopnosti. Táto pneumatika zamerala svoju pozornosť na púštne mestečko a krásnu ženu žijúcu v ňom. Táto hororová snímka rozpráva príbeh opustenej pneumatiky, ktorá bola pohodená v púšti, no zázračne sa prebudila k životu. Vraždiaca pneumatika Robert sa spočiatku uspokojí iba s vraždením malých púštnych zvierat, no čo nastane, keď dostane chuť na pravú ľudskú krv? To sa dozviete, keď si pozriete túto americkú snímku od Quentina Dupiexa.

Pneumatika sprchujúca sa v moteli? Tak to je teda úlet! Jossie, csfd.cz

 

stvrty druh horor

Štvrtý druh (The Fourth Kind, 2009)

Horor Štvrtý druh vyzerá byť na začiatku ako celkom slušný film, ktorý vás poriadne vystraší. Po prvom vzhliadnutí ostanete nepokojní a nebudete vedieť, čo je pravda a čo nie. To bol aj cieľ tejto celkom úspešnej snímky americkej produkcie. Dej sa odohráva na studenej Aljaške v Spojených štátoch, kde sa začnú diať čudné veci a priebežne začnú miznúť ľudia. Miestna psychologička začne po týchto zmiznutia pátrať a vypočúvať ľudí, ktorí majú divné sny. Jej odhalenia sú šokujúce aj pre samotného diváka, čomu ešte do karát nahráva to, že sú vo filme použité reálne zábery z vypočúvania skutočných ľudí. Po filme ostane divák veľmi zmätený, no keď začne trochu pátrať na internete, zistí, že nič z tohto filmu nebolo skutočné. Aj keď sa film prezentuje ako natočený podľa skutočnej udalosti, ide o jednu veľkú frašku na diváka, ktorý môže považovať film za stratu času a veľké sklamanie.

Zimomravé nárazy sú veľmi efektné, ale celkový polodokumentárny koncept nie je práve šťastný. Filmu som vďaka nemu ani za mak neuveril myšlienku „podľa skutočnej udalosti“ a vyznel mi iba ako béčková „lákačka“ v áčkovom technickom obleku. Pomo, csfd.cz

 

Návšteva (The Visit, 2010)

Úplne najnovšie dielo od Američana s indickým pôvodom M. Night Shyamalana je prekvapivo veľmi dobre zhotovený horor, v ktorom sa krvi nedočkáte. Dve vnúčatá sú pozvané na víkend k starým rodičom, kde majú stráviť spoločné chvíle pokope. Celá zápletka spočíva v tom, že matka detí nemá so svojimi rodičmi dobrý vzťah a roky ich nevidela. Počas celého príbehu filmu sa stretáva divák s veľmi podivuhodnými udalosťami, ktoré sprevádzajú celý dej. Film je veľmi napísaný a miestami až príliš strašidelný. Filmy M. Night Shyamalana sú známe tým, že majú vždy veľmi nečakaný a šokujúci koniec. Na túto tradíciu režisér nezanevrel ani pri snímke The Visit a koniec filmu je naozaj šokujúci.

horor the visit

Po pár minútach sa film dostane do štádia „znepokojujúci“, ktoré sa neustále prehlbuje a prehlbuje. Nie preto, čo sa na plátne v skutočnosti deje, ale preto, čo si myslíte, že by sa mohlo diať. Je to stará škola hororu. Dúfam, že Shyamalan na tejto úrovni filmov ostane, myslím si, že nám to dlží. Golfista, csfd.cz

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokKtorý národ je najgramotnejší?
Ďalší článokPrípad Turínske plátno: Druhá časť
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.