Sedem najvplyvnejších žien podľa redakcie Zaujímavostí

0
2503

Za každým úspešným mužom stojí žena. Aspoň takto sa traduje príslovie, ktoré hovorí, že silné a vplyvné ženy dokážu meniť svet riadením mužov. Niektoré sa však postavia rovno pred davy ľudí a budujú svoj vplyv, aby dokázali ovplyvniť históriu.

36654720 - february 7, 2008 - berlin: chancellor angela merkel at a press conference after a meeting with the prime minister of the united arab emirates, chanclery, berlin.

Najvplyvnejšie ženy sveta nemusia oplývať len bohatstvom a prosperujúcim biznisom. Často si získavajú väčšiu moc účasťou v umení alebo politike, kde môžu efektívnejšie presadzovať svoje vízie. Zraky verejnosti sa tak na nich upierajú každý deň a práve to im dáva príležitosť ovplyvňovať cestu súčasnej aj budúcej generácie. My sme pre vás vybrali 7 úspešných žien, ktoré považujeme za najvplyvnejšie dámy súčasnosti.


Tip redakcie: Úspešná aj bez penisu? Takto ženy ovládnu svet.

Angela Merkelová

Riadi najsilnejšiu krajinu Európy a stojí na čele EÚ, aj keď len neoficiálne. Reč je o nemeckej kancelárke, ktorá sa už pár rokov nachádza na vrchole rebríčka najvplyvnejších žien. Jej slovo má vo svete obrovskú váhu a rešpektovať ho musia aj predstavitelia USA, Ruska a Číny.


Tip redakcie: Profil úspešnej ženy: Angela Merkelová

Hillary Clintonová

Ďalšia z vrcholových politických osobností, ktorá získala celosvetový vplyv. Už v minulosti sa zúčastňovala najdôležitejších rozhodnutí v USA a v súčasnosti kandiduje za americkú prezidentku, takže Angela má na tróne najvplyvnejšej ženy sveta nebezpečnú konkurenciu.

55627485 - los angeles, ca - april 16, 2016: us democratic presidential candidate hillary clinton campaigns & points during speech at southwest college, los angeles, ca

Tip redakcie: Profil úspešnej ženy: Hillary Clintonová

Melinda Gates

Najvplyvnejšia filantropka, ktorá stojí po boku najbohatšieho muža planéty. Spolu s Billom Gatesom riadia viacero nadácií, ktorých kontom pretekajú každoročne miliardy dolárov, čo z nej robí nielen štedrú, ale hlavne vplyvnú.

Beyonce

Medzi vplyvné ženy bez pochyby patrí. Vplyv a sláva speváčky Beyonce nepozná hranice a jej tvár sa už dosť dávno nespája len s hudobnou brandžou. Jej meno zapĺňa reklamný priestor, športové sviatky, módny priemysel a v Austrálii dokonca postavili mrakodrap, ktorého dizajn bol inšpirovaný jej nohami.


Tip redakcie: Jay-Z venoval Beyoncé celý ostrov na Bahamách pri Severnom Abacu

Oprah Winfrey

Ak nazveme Oprah Winfrey mediálnou magnátkou, nebudeme ďaleko od pravdy bez ohľadu na to, že jej hlavná činnosť nespočíva v riadení masmédií. Preslávila sa hlavne ako herečka a moderátorka, ktorá dnes využíva svoju slávu a viac ako 3-miliardový majetok na motiváciu divákov pomocou relácií s celosvetovou sledovanosťou rátanou v miliónoch.

Mary Barra

Medzi vplyvné ženy planéty patrí aj Mary Barra, ktorá sa stala známou najmä po prevzatí spoločnosti General Motors. Slávnu automobilku chytila do rúk práve v čase krízy, ktorá sa na spoločnosť valila kvôli finančnej situácii aj viacerým kauzám spojených s výrobou áut. Situácii sa však postavila hrdinsky, čo jej prinieslo rešpekt celého ekonomického sveta.

42992148 - queen elizabeth ii in an open carriage with prince philip. trooping the colour 2015 marking the queens official birthday london uk

Alžbeta II.

Magazín Forbes, ktorý každoročne zostavuje rebríček najvplyvnejších žien sveta, naposledy nezaradil britskú kráľovnú ani do prvej desiatky. Čerstvá 90-ročná jubilantka však určite patrí k najmocnejším ženám planéty už len preto, že stojí toľké roky na čele britskej monarchie.

Svetu chýbajú osobnosti ako princezná Diana alebo Matka Tereza

Pokora, ľudskosť, šľachetné srdce a hlavne viera v spravodlivejší svet. Presne tieto atribúty spájali najväčšie ženy histórie, ktorých vplyv už nezávisel od štátnickej moci, mediálnej slávy alebo finančných úspechov. Svoje o tom vedeli princezná Diana, ktorá napriek kráľovskému životu chodila medzi chudobných a chorých, aby im ukázala ľudskú tvár, alebo Matka Tereza, ktorá sa starala o ľudí bez jedla a domova v Indii. Aj v súčasnosti nájdeme ženy meniace svet v lepšie a krajšie miesto, no chýba im vplyv a rešpekt, aký sa dostával týmto dvom hrdinkám.

Čítajte tiež:

Sedem tajomstiev produktívnej ženy

Práva žien v moslimskom svete? Prečítajte si skutočný príbeh