Túto jeseň konečne schudnete

0
2118

5 rád ako schudnúť: Sľubujeme vám, že to nie je nemožné. Jeseň sa spája s ochladzujúcim sa počasím, pri ktorom ľudia siahajú po jedlách s väčším obsahom kalórií a namiesto športu radšej pozerajú Netflix. To všetko vedie k zvyšujúcim sa číslam na váhe. Nie však tento rok priatelia! Túto jeseň vám predstavujeme 5 spôsobov, ako schudnúť dve kilá zdravším stravovaním a cvičením.

Vymeňte cestoviny za tekvicové špagety

Vedeli ste, že nastrúhaná tekvica dokáže nahradiť cestoviny? Ani nám sa to spočiatku nepozdávalo, ale je to naozaj tak. Vyskúšajte vymeniť vysoko sacharidové jedlo za jedlo plné vlákniny. Tekvica je vegetariánska vláknitá zelenina, ktorá má po nastrúhaní podobnú štruktúru ako cestoviny. Veď nakoniec, každý z nás si cestoviny robí s rôznymi omáčkami, takže si túto zmenu ani nevšimnete.


TIP redakcie: Jesenné trendy v bývaní


Vyskúšajte jesenné bežecké cestičky pokryté lístím

Väčšina ľudí v chladných mesiacoch preferuje jazdu prírodou, ktorá avšak nijako nepomôže vášmu metabolizmu. Namiesto toho si spríjemníte jesenné mesiace pešími výletmi do prírody alebo zvýšte vašu tepovú frekvenciu behom po cestičke pokrytou lístím tých najkrajších jesenných farieb.

5 rád ako schudnúť
5 rád ako schudnúť

Jedzte jedlo, ktoré je pre jeseň charakteristické

Dajte prednosť zdravej jesennej zelenine a ovociu, ktoré ste si vypestovali doma v záhradke alebo kúpili v obchode. Vyhoďte polotovary a naplňte chladničku tekvicou, ružičkovým kelom, tekvicovými semienkami, hruškami, granátovým jablkom, karfiolom alebo sladkými zemiaky. Tieto potraviny majú nízky obsah kalórií a vysoký obsah vitamínov a živín. Po ich skonzumovaní nadobudnete dlhší pocit sýtosti, ako keby ste zjedli sušienky alebo zemiakové lupienky.


TIP redakcie: Jesenné ovocie, vitamínová bomba do sychravých dní


Oberajte jablká z vašej záhradky

Táto rada má dve výhody. Jednou je, že každý deň by ste mali zjesť minimálne jedno jablko. Jablká sú veľmi zdravím ovocím, ktoré obsahujú množstvo vitamínov. Druhou výhodou je, že ak si ich oberiete sami, nie len že vyviniete fyzickú aktivitu, ale ak sa budete šplhať po strome niekoľko hodín nahradí vám to aj návštevu fitnes centra.

Nezabudnite pohrabať opadané lístie na vašom dvore

Pri hrabaní lístia vykonávate pohyby rôzneho druhu, ktorými taktiež nahradíte návštevu posilňovne. Po dobre odvedenej práci sa odmeňte niekoľkými lyžicami domácej škoricovo-jablkovej výživy.

5 rád ako schudnúť
5 rád ako schudnúť

Zdroj: www.purewow.com