Uuups! Archa je fuč…

0
2959

Obsah

Záchrana pred potopou prichádza v podobe Noemovej archy. Na archu sú pozvaní všetci, ktorí sú zapísaní v zozname a dodržia pravidlá. Raťafákom Dejvovi a jeho synovi Finíkovi však toto šťastie nie je dopriate. Na loď sa prepašujú za pomoci Grumpíkov Lísky a jej dcéry Ley. Ako každé dieťa aj Ley má v sebe veľa energie a zvedavý Finík jej nezaháľa. Nešťastnou náhodou však nestihnú nastúpiť a preto im nič iné nezostáva, iba putovať svetom a snažiť sa dobehnúť archu. Pri hľadaní novej cesty budú musieť prekonávať množstvo nebezpečných prekážok, ale aj držať pri sebe a hľadať nových priateľov, aby dokázali v týchto nemilosrdných podmienkach prežiť.

Autor: youtube.com
Autor: youtube.com

Osobná skúsenosť

Každý človek počul niečo o Noemovi a o jeho arche, no ako to vysvetliť vlastným deťom? Najjednoduchšie bude ukázať im túto zaujímavú i poučnú rozprávku, aby veľmi roztomilou a hravou formou pochopili ako archa fungovala.

Samotný dej však musí mať v sebe niečo zaujímavé, a preto sa v ňom vyskytuje dobrodružstvo. Hlavnými hrdinami sú dve mláďatá, ktoré nestihnú Noemovu archu a musia bojovať o svoj život a svoju záchranu.

Dej je oživený ďalšími zvieratami. Na ceste sa stretnú s množstvom prekážok. Potopa sa veľmi rýchlo blíži, ale to nie je jediná vec, ktorá ich trápi. V pätách sú im supy.

V rozprávke je množstvo vtipných pasáží, ktoré rozosmejú malých i veľkých. Veľmi zaujímavou vsuvkou je i hráčsky pohľad na rozprávku a pocit, že ste sa odrazu ocitli vo veľmi zaujímavej hre.

Najlepšie na tejto animovanej rozprávke je však to, že deti učí, aké dôležité je priateľstvo a vernosť. Zároveň má i hlbšiu myšlienku, ktorú pochopia len väčší a to hľadanie samého seba.

Autor: youtube.com
Autor: youtube.com

Moje hodnotenie: 4/5