Tento jednoduchý trik vám pomôže stať sa lepším poslucháčom

0
1426

Myslíte si, že je vaša schopnosť konverzovať dokonalá? Dokážete dokončiť vety a presne určiť myšlienky toho s kým sa rozprávate? Nechceme vás sklamať, ale práve ten váš prílišný entuziazmus je to, čo stojí v ceste skutočných konverzačných zručností, konkrétne premyslenému načúvaniu.

Našťastie je tu trik, ako ste sa lepším poslucháčom (alebo prinajmenšom sa tváriť, že ním ste) a je prekvapivo jednoduchý.

Skôr ako odpoviete, urobte pauzu. To je všetko. No vážne.

Ps Dr. Kenneth Miller, Ph.D vysvetľuje: ,,Pred tým ako odpoviete sa nadýchnite. Nie je to obrovský, hlasný a očividný nádych, ktorý kričí: „Skúšam novú techniku pre lepšie počúvanie! Nie, len normálny, jednoduchý, obyčajný nádych a výdych.“

Doktor Miller hovorí, že táto technika sa môže zdať na prvý pohľad nepríjemná, najmä pre ľudí, ktorí nemajú radi ticho. V takom prípade stačí krátky nádych.

Ale prečo táto metóda funguje?

Pre začiatok zabraňuje náhodnému prerušeniu toho, kto hovorí. Mierna prestávka je prirodzeným náznakom, aby mohli pohodlne pokračovať v tom, o čom hovorí. Týmto spôsobom danej osobe umožňujete relaxovať,bez pocitu nátlaku, alebo snahy dostať sa k slovu, dodáva jej to chuť zdieľať s vami svoje myšlienky.

Po druhé, pauza vám dáva príležitosť prehodnotiť svoju vlastnú odpoveď. Kto vie? Možno sa dokonca rozhodnete mlčať.

Čítajte tiež:

Návod ako si vytvoríte perfektný profil na zoznamke

Ak robíte nasledovné, ste konverzačný narcista

3 príznaky, že trpíte syndrómom vyhorenia a ako to napraviť