Sex s kamarátom bez záväzkov. Môže to fungovať?

0
4994

Friends with benefits (budeme používať skratku FWB). Aj u nás sa už ustálil tento anglický pojem. Označujú sa ním kamaráti, ktorí spolu príležitostne majú sex bez záväzkov. Takáto forma vzťahu môže fungovať, ale takisto sa ľahko môže zmeniť v katastrofu. Na čo si pri FWB vzťahu treba dať pozor?

Vyberte si múdro

Nejde úplne o sex bez záväzkov. Tým záväzkom je totiž vaše priateľstvo. Dajte si pozor, aby ste nevytvorili FWB vzťah s dievčaťom, ktoré je do vás zaľúbené. Ak aj bude súhlasiť s tým, že ide o sex bez záväzkov, môže tajne dúfať, že z toho raz bude niečo viac. Pri výbere sa vyhýbajte aj rodinným známym a kolegom. Nechcete sa cítiť trápne na rodinných oslavách, ani si pokaziť reputáciu v práci.

Zvážte možné následky

Podľa štatistík stránky match.com v posledných rokoch rastie počet FWB vzťahov. Hoci sú už dosť bežné, treba si uvedomiť, že zväčša nevydržia v „pôvodnom nastavení“. Dáta ukazujú, že až 44 percent z nich prerastie do skutočných vzťahov. Na druhej strane, štúdia z Michiganskej univerzity poukazuje na to, že v 26 percentách prípadov FWB vzťah zničil kamarátstvo. Prieskum zo San Jose zas zistil, že v polovici prípadov sa dostavila žiarlivosť, ak sa niektorý z partnerov schádzal aj s niekým iným.


Tip redakcie: Používate kondóm pri orálnom sexe? Mali by ste


Určite si pravidlá a dodržiavajte ich

Obaja musíte úprimne hovoriť o svojich pocitoch, aby ste sa vyhli nedorozumeniam. Komunikácia je kľúčová, aj keď o niektorých veciach sa nerozpráva ľahko. Určite si pravidlá. Toto je základné: povolíte si sex s inými osobami alebo nie? Dohodnite sa, a potom to aj dodržiavajte.

Oddeľte sex a priateľstvo

Nedovoľte sexu, aby zničil vaše kamarátstvo. Kvôli FWB vzťahu nie ste povinní tráviť spolu viac času ako predtým. Ak sa vám chce ísť domov, no váš FWB by radšej ešte zostal v meste a ďalej sa zabával, nechajte ho. Nemôžete predsa utvárať tlak na niekoho, s kým vlastne nechodíte. Pamätajte, pointa FWB vzťahu je zábava a nie záväzok.

Dohodnite sa, čo poviete kamarátom

Ak obaja patríte do rovnakej kamarátskej partie, je možné, že sa vás niekto z nej opýta, či spolu spíte. Ako zareagujete – budete úprimní alebo zaklamete? V každom prípade by ste sa mali zhodnúť na rovnakej odpovedi, aby ste sa vyhli trápnej situácii.

Užívajte si to

Na rozdiel od zvyčajných vzťahov tentoraz nehľadáte nič trvácne, preto to vnímajte aj ako príležitosť na preskúmanie svojej sexuality. Keďže ste zároveň priatelia, malo by byť jednoduchšie požiadať partnera o splnenie tajných fantázií. Viete totiž, že zareaguje citlivo aj v prípade, že vás odmietne.

Čítajte tiež:

5 najpodivnejších sexuálnych porúch

Ako dlho by mal trvať sex. Páni nemalo by vám to trvať dlhšie ako..

Takto vyrátate spaľovanie kalórií pri akejkoľvek činnosti


Zdroj: http://www.mensfitness.com/women/dating-advice/6-ways-maintain-friends-benefits-and-avoid-disaster