Sara Blakely: Priebojná a dobre naladená miliardárka

0
3072

Je príťažlivá, spoločenská a komunikatívna. To ale v snahe zažiariť medzi elitou najbohatších ľudí sveta nestačí. Sara Blakely dobre vie, že snaha zrealizovať svoje sny vyžaduje poriadnu dávku priebojnosti sprevádzanej dobrou náladou.

iderummet.se
iderummet.se

Kto pozná životný príbeh americkej miliardárky Sary Blakely, ten uzná, že ide o inšpiratívnu ženu s obrovskou vnútornou silou. Jej cesta na vrchol sa totiž prepletala tŕnistými etapami, no Sara sa nevzdala a dokázala to, o čom iní len snívajú. Vybudovala renomovanú značku Spanx a stala sa jednou z najbohatších žien sveta, pričom na rozdiel od viacerých kolegýň v rebríčku miliardárok sa k majetku dostala vlastným úsilím bez dedičstva alebo dotácií od sponzorov.

Spanx – líder vo výrobe sťahovacieho prádla  

Nie náhodou je Sara Blakely označovanú za prefíkanú podnikateľku, ktorá zarobila práve na komplexoch. Jej spoločnosť Spanx sa zameriava na výrobu špeciálneho sťahovacieho prádla, ktoré má schopnosť tvarovať postavu a skryť nejaké to kilo navyše. Nakoľko produkty tohto typu v dobrej kvalite na trhu chýbali, nápad vybudovať spoločnosť orientovanú na túto oblasť zaplnil dieru, čo sa okamžite ukázalo ako správny krok.

Sara Blakely - nydailynews.com
Sara Blakely – nydailynews.com

Priebojnosť – od pádov a sklamaní na samý vrchol  

Skôr než Sara objavila svoju milovanú prácu, musela prejsť viacerými sklamaniami. Začalo to dvojnásobným neúspechom pri snahe dostať sa na štúdium práva, po čom nasledovalo zopár zamestnaní, kde sa necítila dobre. Ak si k tomu prirátame nejaké osobné pády a problémové vzťahy, pri pohľade na jej dnešnú pozíciu vo svete biznisu vidíme, že priebojnosť a odvaha sú jej silnou stránkou, ktoré ju vyniesli až na vrchol.

 

Optimizmus – dobrá nálada je základom úspechu

O potrebe brať veci z nadhľadu a pestovať v sebe optimizmus vie Sara viac ako ktorákoľvek iná žena. Svedčí o tom aj mnoho fotiek, medzi ktorými ani po hodinách hľadania nenájdeme jediný záber bez jej povestného hollywoodského úsmevu. Vzhľadom na svoj životný príbeh tento optimizmus a pozitívny prístup potrebovala, pretože bez neho by to možno vzdala hneď pri prvej prekážke.

Sara Blakely 3 - ardesign.us
Sara Blakely – ardesign.us

Dopĺňa zoznam najmocnejších žien sveta

Ak by sa rebríček najmocnejších žien sveta nezostavoval na základe politického a mediálneho vplyvu, ale podľa hodnoty majetku zarobeného vlastným pričinením, Sara Blakely by patrila na vyššie pozície. Jej majetok nedosahuje rekordne veľa, no vlastniť vyše miliardu dolárov je v spojitosti s umiestnením v prvej stovke najmocnejších žien dôkazom zaslúženého úspechu. A nezabúdajme, že ako jedna z mála účastníčok tohto zoznamu sa k úspechu dostala len a len vlastným úsilím.

Pár citátov od Sary na záver :

„To, že niečo neviete na začiatku podnikania, sa môže stať vašou najväčšou výhodou.“

„Je dôležité, aby ste sa nebáli robiť chyby. To najhoršie, čo sa môže stať je, že budete nezabudnuteľní.“

„Peniaze vás nezmenia, len podporia to, čím aktuálne ste.“

Čítajte aj:

Inšpiratívne ženy v dejinách: Z týchto osobností si môžeme brať príklad

Ženy podnikateľky, vieme čo vás trápi najviac

Prečítajte sa: Čo o vás hovorí vaša tvár?