Recenzia: Dokonalý šéf

0
2017

Šéfkuchár Adam Jones (Bradley Cooper) žil úžasný život. Mal všetko, čo si len mohol priať. Mal dve hviezdičky a myslel si, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a jediné, čo ho zaujímalo bolo jedlo a jeho dokonalá explózia chuti. Svojou vinou však o všetko prišiel. Teraz, keď je opäť na slobode a má voľné ruky sa pokúša opäť postaviť na nohy a začať tam, kde skončil. Svet, v ktorom sa zastavil je však úplne odlišný. Moderná doba má už úplne iné chuti a otvorenie svojej vlastnej reštaurácie nie je až tak jednoduché. On sa však nezdáva a chce dosiahnuť i nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Jeho ruky a schopnosti mu však nestačia. Na tejto ceste bude potrebovať tých najlepších ľudí.

Autor: burntmovie.com
Autor: burntmovie.com

Osobná skúsenosť

Pri tomto filme si na svoje prídu tí, ktorý milujú jedlo, varenie a ich samotná príprava ich naozaj veľmi fascinuje. Nakoľko je hlavnou témou jedlo a väčšina deja sa odohráva v kuchyni, určite si takýto ľudia prídu na svoje. Celý film je o láske k jedlu a samotnému vareniu avšak láska medzi dvoma ľuďmi či sila druhej šance tu taktiež je, i keď len ako vedľajší a nie veľmi výrazný príbeh.

Film je naozaj veľmi vtipný a pre tých, ktorý sa dokážu vcítiť do šéfkuchárovej kože, ktorý sa pokúša získať tretiu nedosiahnuteľnú michelinskú hviezdičku aj veľmi emotívny.

Autor: burntmovie.com
Autor: burntmovie.com

Film má hviezdne herecké obsadenie a to nie len Bradleyho Coopera. Na plátne budete máte možnosť vidieť i Siennu Miller, Umu Thurmen a ďalších.

Nakoľko mám rada varenie, avšak nie som do neho zbláznená hodnotím tento film 3/5. Napriek tomu, že téma bola celkom dobrá, film sa mi zdal byť veľmi nudný. Ľudia, ktorí však túžia stať sa kuchármi alebo ich fascinuje takáto práca určite ohodnotia tento film 4/5.