Prečítajte sa: Čo o vás hovorí vaša tvár?

0
3143

To, kde na tvári sa objavia vyrážky napovie, aká je príčina ich vzniku a ako sa ich najlepšie zbaviť.

Možno ste si všimli istú súvislosť medzi cyklom a náhlym vznikom vyrážok. Mohli ste prísť k záveru, že hormonálne zmeny sú príčinou vzniku zmien na pleti. Súvislosť ale nie je taká jednoduchá. Existuje mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú stav našej pokožky. Veľký vplyv má strava a zažívanie. Dôležité je všímať si, kde na tvári vyrážky vznikajú. To nám môže pomôcť nájsť príčinu aj spôsob, ako predchádzať ich vzniku.

vyrazky2

Čo spôsobuje vyrážky na určitej časti tváre?

Čelo:

Vyrážky na čele sa ľahko dajú skryť pod ofinu. Pokožka na čele môže byť ale aj podráždená mastnotou z vlasov, množstvom vlasových produktov.

Príčinou vzniku vyrážok na čele môže byť aj strava – príliš časté konzumovanie červeného mäsa, nasýtených tukov a alkoholu. Snažte sa teda čiastočne obmedziť tieto potraviny a alkohol. Doprajte si menší detox – jedzte viac zeleniny a pite bylinkové čaje a čistú vodu.

Líca:

Pokožka na lícach je veľmi jemná a bolestivé pupienky sa aj pod vrstvou make-upu ťažko skrývajú. Za touto chybičkou krásy môže tiež stáť spôsob stravovania. Popremýšľajte, či sa vo vašom jedálničku nevyskytujú príliš často mliečne výrobky, sladkosti a cukor. Ak áno, obmedzte tieto zložky vašej stravy a pozorujte prípadné zlepšenie pleti.

Línia sánky:

Aj v tejto oblasti môžu byť vyrážky spojené s nevhodným stravovaním. Problémové sú  spracované potraviny – polotovary, konzervy, lupienky, tyčinky a podobné balené trvanlivé produkty. Skúste pre zmenu jednoduché potraviny bez množstva aditív: zelenina, ovocie, orechy…

vyrazky

Brada:

Brada je miesto, na ktorom sa mnohým ženám raz za mesiac objavia nepríjemné bolestivé vyrážky. Sú dôsledkom hormonálnych zmien počas menštruačného cyklu.

Jednou z rád, ako im predchádzať, je použitie pleťového toneru s obsahom kyseliny salicylovej, ktorá účinne vyčistí póry.

Všeobecné rady:

Hlavné pravidlo je: nesnažte sa vyrážky vytláčať a dotýkajte sa ich len dôkladne umytými rukami. Na ich liečbu a prekrytie používajte radšej produkty zakúpené v lekárni, nie lacnú kozmetiku.

Zdroj: cosmopolitan.co.uk