Posledný lovec čarodejníc

0
2305

Vin Diesel ako posledný lovec čarodejníc nám dokáže, že čarodejnice nie sú iba povera. Vždy tu boli, sú i budú. Vin Diesel je posledný lovec svojho druhu, ktorý je schopný zneškodniť tieto čarodejnice a poslať ich na druhý svet. Vojna medzi ľuďmi a čarodejnicami je dlhšia ako 800 rokov a Diesel, kvôli svojmu prekliatiu je lovcom už celý tento čas. Niet sa čo diviť, že sa nám na začiatku filmu predstaví ako zarastený Viking, ktorý už v tomto období bojoval proti čarodejniciam, ktoré mali na svedomí mor na zemi ale spôsobovali rôzne iné nepríjemnosti. Niektoré ich spôsobujú úmyselne, iné naopak kvôli nedostatočným skúsenostiam. Tak či onak, všetky ohrozujú ľudstvo.

last-witch-hunter-poster-vin-diesel
Autor: screenrant.com/author/sandy/

Armády „Sekery a kríža“, vedú už celé stáročia vojnu proti čarodejniciam na celej Zemi a tak zabraňujú rôznym nepríjemnostiam, ktoré by mohli vyhubiť i celé ľudstvo. Kaulder (Vin Diesel), je už v stredoveku prekliaty samotnou Kráľovnou čarodejníc, ktorá ho odsúdi na večný život. Počas tohto života sa Kaulder zasvätil tomu, čo mu ide najlepšie – zabíjanie a zneškodňovanie čarodejníc, ktoré ohrozujú tak ľudstvo, ako aj svet.
Kauldera opúšťa jeho verný priateľ a podriadení, ktorý v tom istom dni nečakane umrie. Napriek tomu, že táto smrť vyzerá ako bežné úmrtie, Kaulder si v nej všimne čarodejnícke zásahy a to dokonca tej najväčšej sily, čiernej mágie. Rozhodne sa pomstiť smrť svojho priateľa a zastaviť tým čiernu mágiu veľmi silného čarodejníka. Netuší však, že sa stretne s niečím oveľa väčším.
Osobná skúsenosť
Celková téma je naozaj veľmi chytľavá. To, že čarodejnice na prvý pohľad vyzerajú ako bežný ľudia, avšak pri pohľade do zrkadla, či po „odhodení masky“ sú úplne odlišné, je taktiež veľmi pochopiteľné, nakoľko žijú vo svete s bežnými ľuďmi a musia sa prispôsobiť okolnostiam.

Autor: screenrant.com/author/sandy/
Autor: screenrant.com/author/sandy/

Čo sa týka samotného Vina Diesla, táto rola mu naozaj veľmi sadla.
Dej je taktiež veľmi podarený. Človek stretáva s rôznymi nečakanými zvratmi, ako napríklad stretnutie čarodejnice, ktorá sa snaží pomôcť Kaulderovi a ide proti svojmu rodu alebo zosnulý priateľ Kauldera, ktorý napokon nie je mŕtvy, avšak nemá veľa času k svojej záchrane, či Kráľovná čarodejníc, ktorá, ako to počas celého deja vyzeralo, zahynula už pred 800rokmi. Človek sa na niektorých častiach filmu naozaj zasmeje, poprípade sa zľakne.
Jedinou nevýhodou sú nepresné titulky.
Moje celkové hodnotenie (i napriek zlým titulkom) je 5/5