Návod ako efektívne čistiť štetce na mejkap

0
2081

Úprimne, kedy ste si naposledy vyčistili vaše štetce na mejkap? Ak to nebolo pred aspoň dvoma týždňami či mesiacom, je na čase sa nad sebou zamyslieť.

domaca kozmetika

Vyzerá to byť ako jedna z tých otravných povinností, ktoré nikto z nás nechce robiť, no čistenie štetcov, ktoré používate na tvár je absolútne nevyhnutné. Prečo? Pretože nielenže znížite riziko vyrážok – nakoľko špinavé štetce zachytávajú baktérie, ktoré spôsobujú znečistenie pleti a infekcie – ale tiež zabezpečíte, že vám štetce budú slúžiť lepšie a dlhšie. Koniec koncov, dobrý set štetcov vás môže stáť poriadne veľa peňazí. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť aby ste sa uistili, že vaši pomocníci sú v tom najlepšom stave.

Ako často by ste ich mali čistiť

To záleží prevažne na tom ako často ich používate. Vizážisti ich pravdepodobne umývajú každý deň no vám postačí ich umyť raz za týždeň, hlavne tie, ktoré používate na nanášanie tekutého či krémového mejkapu.

Niektoré štetce, ako tie na očné tiene či bronzer stačí umyť raz za mesiac. Dajte však pozor na to aby zvyšky starého produktu neovplyvnili kvalitu nanášania novej vrstvy.

Ako ich čistiť

Vďaka nárastu čistiacich produktov v tomto odvetví je udržiavanie štetcov oveľa jednoduchšie. Avšak formula, ktorú si vyberiete záleží od typu štetín, z ktorých sú vaše štetce vyrobené.

Pri prírodných štetinách je lepšie použiť jemný čistiaci prostriedok, ktorý baktérie odstráni bez toho aby štetiny ostali suché či rozštiepené. Pri syntetických štetcoch môžete siahnuť po drastickejších riešeniach. Ak si nie ste istá, použite detský šampón, ktorým si tak isto viete vyčistiť aj kefu na vlasy.

Aká je najlepšia technika

Jednoducho očistite každý štetec individuálne pod teplým prúdom tečúcej vody (vyhnite sa krúžku na štetci, kus kovu na spodnej časti štetca), následne naneste na štetec prostriedok jemným krúživým pohybom v zovretej dlani (vaša dlaň pripomína šálku) . Nakoniec štetec niekoľko krát vypláchnite v tečúcej vode, až kým voda nie je čistá.

Ako štetce vysušiť

Po opláchnutí štetcov z nich jemne vytlačte nadbytočnú vodu a buď ich zaveste smerom nadol alebo položte na uterák. Najdôležitejšie je uistiť sa aby kovový krúžok na štetci ostal po celý čas procesu suchý, zabránite tak uvoľneniu štetín.

Čítajte tiež:

3 chyby, ktoré robíte pri umývaní vlasov

5 tajomstiev božskej Nutelly odhalené. Poznali ste ich aj vy

Ženy sa častejšie vydávajú za mužov s pevným stiskom ruky